سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب متفرقه

یک کارشناس تغذیه گفت: نوشیدن چای در وعده سحری باعث افزایش ادرار و دفع نمک های معدنی در بدن شده و موجب تشنگی روزه دار در طی روز می شود.

 لیلا بابایی در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، با بیان این که مهمترین مسئله در هنگام افطار، حفظ تعادل قند، آب و مایعات بدن است، افزود: دریافت یک منبع انرژی به شکل گلوکز مانند خرما، آب میوه و یا شیر همراه با خرما، موز یا عسل برای بدن ضروری است.
وی مصرف غذاهایی مانند سوپ، آش سبزیجات و شیر برنج که سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند را یک وعده غذایی سبک و مناسب برای وعده افطار دانست و گفت: با توجه به طولانی بودن روز و گرمای تابستان افراد روزه دار ممکن است هنگام افطار عطش داشته باشند اما نباید برای رفع تشنگی خود از نوشیدنی های گازدار و بسیار خنک، آب یخ و نوشیدن چای داغ به صورت پی درپی استفاده کنند چرا که باعث حجیم شدن معده و بروز اختلالات گوارشی می شود.
این کارشناس تغذیه با اشاره به عدم استفاده از مواد قندی رایج بر سفره افطار مانند زولبیا و بامیه گفت: این شیرینی ها سلامت روزه دار را به خطر می اندازد چرا که از یک سو باعث سیری زودرس، کاهش اشتها و حذف وعده اصلی غذا شده و از سوی دیگر موجب بروز اختلالات گوارشی و تشدید علائم ترش کردن معده می شود.
بایایی مصرف غذاهایی سرخ کردنی در وعده سحری را علاوه بر چاقی و اضافه وزنی که برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت موجب بی اشتهایی هنگام سحر دانست و گفت: هضم چربی ها در بدن نیازمند مدت زمان طولانی تری است و از طرفی بالا بودن مصرف غذاهای چرب باعث افزایش کلسترول و چربی خون می شود.
وی با اشاره به طولانی بودن مدت گرسنگی خاطرنشان کرد: روزه داران باید غذاهایی مصرف کنند که به کندی هضم می شوند، غذاهای حاوی فیبر زیاد مانند حبوبات، غلات جو، جو دو سر، لوبیا، عدس و آرد سبوس دار معمولا 8 ساعت در دستگاه گوارش باقی می مانند در حالی که غذاهای زود هضم مانند آرد سفید و مواد قندی تنها 3 تا 4 ساعت در معده می مانند و فرد خیلی زود با مصرف آن احساس گرسنگی خواهد کرد.
بابایی در پایان با بیان این که غذاهای پرادویه بیشتر باعث تشنگی می شوند، گفت: برخلاف تصور رایج در جامعه، مصرف چای در هنگام سحر نیز باعث تشنگی بیشتر می شود زیرا چای باعث افزایش ادرار شده و از طریق نمک های معدنی که بدن به آن نیاز دارد از بدن دفع می شود.

 

isna


نوشته شده در شنبه 90/5/15ساعت 2:42 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

قره قوروت را از آب ماست یا همان دوغ می گیرند که پس از جوشیدن و تغلیظ بصورت جامد در می آید.

مزه ترش قره قوروت بخاطر درصد بسیار بالای اسید لاکتیک آن می باشد. میزان اسید لاکتیک قره قوروت بقدری زیاد است که میتوان گفت خود اسید لاکتیک است !!!! . اسید لاکتیک یک ماده دفعی برای بدن محسوب میشود زیرا خون را شدیداً اسیدی کرده و تعادل ph خون را به هم میزند.

یکی از دلایلی که گفته می شود ماست چکیده بهتر از خود ماست است این است که مقدار زیادی از اسید لاکتیک آن که در آب ماست موجود است گرفته شده است ولی با این حال بهتر است با مقداری نعناع ، پونه و موسیر مصرف شود (تا حالت سردی و اسیدی آن کاهش یابد)

در حالت طبیعی، خون انسان کمی قلیایی بوده و بسیار حیاتیست که این حالت حفظ شود بدین جهت در خلقت انسان مکانیزم های پیچیده ای تعبیه شده است که این تعادل را حفظ کنند.

در بدن انسان مقدار pH متعادل بین 34/7 و 40/7 میباشد که کمی قلیایی است و باید در این محدوده نگه داشته شود در غیر اینصورت بعضی از واکنش های آنزیمی انجام نمی گیرد و تنظیم فعالیتهای فیزیکی و شیمیایی درون سلولی با مشکل مواجه می شود.


مصرف قره قوروت به شدت خون را اسیدی می کند (به علت میزان بسیار بالای اسید لاکتیک) و آنرا از حالت قلیایی طبیعی خود خارج میکند. بدن برای ترمیم و تصحیح این حالت بسیار مخرب که میتواند در صورت ادامه بسیار خطرناک گشته و فعالیت ارگانها و سلولها را مختل کند، دست به دامن استخوانها و دندانها میگردد تا کلسیم آنها را برای قلیایی کردن خون آزاد کند.

کلسیم بهترین و سریعترین عامل قلیایی کردن خون میباشد. این کلسیم آزاد شده از استخوانها سپس توسط کلیهها دفع میگردد. در نتیجه مصرف قره قوروت باعث پوکی استخوانها و ضعف دندانها میگردد.

بسیار بسیار جای تاسف است که خیلی از پزشکان و افراد تحصیل کرده آنرا برای درمان پوکی استخوان و لاغر شدن افراد چاق تجویز می کنند با این تصور غلط که چون قره قوروت دارای کلسیم است پس برای پوکی استخوان مناسب است در صورتیکه کلسیم آن نه تنها جذب نمی شود بلکه طبق توضیحات بالا باعث پوکی استخوان و خرابی دندانها نیز می شود. جالب است حتی آنرا برای رشد و نمو کودکان مفید دانسته و برای آن خاصیت دارویی قائل شده اند !!!. گاهی اوقات آنرا برای کاهش فشار خون تجویز می کنند که این خود باعث خرابی و خوردگی رگها میشود. میتوان بجای آن از بسیاری میوه هایی که در کاهش فشار مناسب هستند مانند آب لیمو یا مخلوط یک لیوان آب و 2 قاشق سرکه سیب خانگی استفاده کرد.

ای کاش مضرات مصرف قره قوروت به اینجا ختم می شد.

اسید لاکتیک فعالیت نرون های مغزی را به شدت کاهش میدهد و چون قره قوروت حاوی مقادیر بسیار زیاد اسید لاکتیک می باشد لذا برای مغز انسان بسیار مضر می باشد.


بعضی از آثار و نتایج زیانبار اسیدی شدن خون :

انواع بیماریهای قلب و عروق

خورده شدن دیوارة سرخرگ ها و سیاهرگ ها

ضعف حافظه

آلزایمر

دیابت

سرطان

ضعف سیستم ایمنی بدن

بیماری های سیستم عصبی مانند بیماری خطرناکMS

پوکی استخوان

خرابی و فساد دندانها

لقی دندانها

ضعف اعصاب

تشنج

دل درد شدید در دختران هنگام عادت ماهانه


در غرب به خون اسیدی لقب کُشنده خاموش (Silent Killer) داده اند.

در خصوص بیماری های ناشی از اسیدی شدن خون ، مطالب بسیاز زیادی در اینترنت موجود است که اکثراً به زبان انگلیسی است.


امیدوارم مطلب فوق دریچه ای دیگر از سلامتی را بروی شما بگشاید و دروازه ای از بیماریها را ببندد.

نوشته شده در شنبه 90/5/1ساعت 1:42 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

کفش های پاشنه بلند علاوه بر ایجاد درد و تغییر شکل پاها ، استفاده طولانی مدت از این گونه کفشها بر روی آناتومی عضلات ساق پا و زردپی ها تاثیرگذار است. شیب زیاد پاشنه های بلند کفش منجر به انقباض ماهیچه های ساق پا می شود که این عارضه در نهایت موجب کوتاه شدن بافت ماهیچه‌ای ساق وسخت شدن زردپی آشیل می‌شود و از این رو خانمها هنگام راه رفتن با کفش تخت و یا کفش ورزشی احساس پا درد خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  کفش پاشنه بلند حالت پا را تغییر می دهد و گاهی مانع عملکرد درست پا می شود. قرار گرفتن طولانی مدت پا در قالب این کفش ها موجب کوتاه شدن تاندون آشیل می شود که ماهیچه ساق پا را به پاشنه وصل می کند . این وضعیت، تاندون را حساس و دردناک می کند.

پوشیدن مداوم این نوع کفش برآمدگی‌ای درپشت پاشنه بوجود می آورد که حاصل از اصطکاک پشت کفش با پای فرد است.

لازم به ذکر است منظور از پاشنه بلند ، پاشنه بیشتر از 4 تا 5 سانتیمتر است .

جالب است که بدانید  یک پنجم از زنان به قدری به این کفش‌ها علاقه دارند که اغلب دچار پیچ خوردگی شدید مچ پا و یا کشیدگی و پارگی تاندون پا می‌شوند.

محققان دانشگاه منچستر از میان گروهی 80 نفره از زنهای 20 تا 50ساله، که برای بیش از دو سال به صورت روزانه کفشهایی با پاشنه های پنج سانتیمتری به پا می کرده اند 11 نفر که در هنگام پوشیدن کفشهای بدون پاشنه احساس ناراحتی می کردند را انتخاب کردند.

اسکن ماورای صوت بر روی پاهای داوطلبان نشان داد بافت عضلانی ساق پا در افرادی که کفشهای پاشنه دار به پا می کردند در مقایسه با خانمهایی که از کفشهای پاشنه دار استفاده نمی کردند، 13 درصد کوتاهتر است.

همچنین تصویربرداری های MRI انجام شده بر روی پاهای این دو گروه گویای این حقیقت است که زردپی آشیل که استخوان پاشنه پا را به عضله ساق متصل می‌کند، طی استفاده مکرر از کفش پاشنه بلند، ضخیمتر و سخت تر می‌شود.

محققان اعلام کردند کفشهای پاشنه دار شاید زنان را بلند ر و یا لاغرتر نشان ‌دهد اما در حقیقت شیب زیاد کفشهای پاشنه دار باعث انقباض ماهیچه های ساق پا و ضخیم شدن زردپی آشیل می شود، پدیده ای که به مرور می تواند منجر به پا درد فراوان هنگام پوشیدن کفشهای تخت، لنگیدن و در نهایت تغییر فرم آناتومی بدن در زنها شود.

همچنین تحقیقات محققان انگلیسی  نشان داده است پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند، سبب آرتروز در پا می‌شود.

آنان معتقدند ، 60درصد آرتروزها در قسمت پا روی می‌دهد که عمدتاً به دلیل پوشیدن کفش نامناسب است.

بر اساس این مطالعه پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند، سبب تغییر در وضعیت اندام شخص و افزایش فشار بر پا، مچ و مفاصل زانو می‌شود و بدین ترتیب خطر ابتلا به آرتروز پا را بالا می‌برد.

22 درصد جوانان انگلیسی اعتقاد دارند آرتروز در میانسالی به سراغ فرد می‎آید و هیچ راهی برای فرار از آن وجود ندارد، اما تحقیقات نشان داده در هر سنی می‌توان به آرتروز مبتلا شد.

با انجام کارهای ساده‌‌‌‎‎‌‌ می‌توان از ابتلا به آرتروز جلوگیری کرد. در واقع انتخاب خوب کفش، فشار را بر پا و مفاصل آن برای انجام دادن فعالیت‌های عادی کم می‌کند.

طبق تحقیقات صورت گرفته، 77درصد افراد کفش مناسب به پا نمی‌کنند.

در انتها اگر مشتاق به پوشیدن کفش ها ی پاشنه بلند هستید به توصیه های زیر توجه کنید :

1-  کفش باید دارای کفی مناسب باشد تا قوس طولی و عرضی پا را حفظ کند و پنجه‌های پا نیز تحت فشار نباشند چرا که در طولانی مدت باعث انحراف انگشت شست پا می‌شود که نوعی بیماری محسوب می‌شود و در سنین کهنسالی دردهای شدید در ناحیه مفصل شست پا ایجاد می‌کند که در بعضی مواقع با عمل جراحی می‌تواند اصلاح شود.

2- بهتر است نیمی از روز کفش های راحت بپوشید و یا کفش های پاشنه بلند را به طور متناوب با کفشهای کتانی و کفش های پاشنه کوتاه عوض کنید تا پای شما آسیب کمتری ببیند.

3- بعد از در آوردن کفش ها پاهایتان را به جهت های گوناگون چرخش داده و تا آنجا که می توانید پاهایتان را ماساژ دهید.

4- سعی کنید بلندی پاشنه کفش بیش از 3 تا 4 سانتیمتر نباشد چرا که سبب بر هم زدن تعادل در هنگام راه رفتن شده و منجر به پیچ خوردگی مچ پا و آسیب دیدن رباط مچ پا می‌شود.

5- کفشی را انتخاب کنید که مناسب و اندازه پای شما است. اگر کفشتان خیلی بزرگ باشد، این خطر وجود دارد که پای شما بلغزد و زمین بخورید، زیرا پای شما در این کفش سر می خورد. اگر هم کفش خیلی تنگ باشد، راحت نیست و شما به شکلی غیر طبیعی راه خواهید رفت.

6-  هرگز کفش هایی که پاشنه های فوق العاده بلندی دارند، انتخاب نکنید. افراد بسیار کمی می توانند با پاشنه 15 سانتی به خوبی راه بروند. و مظمئنا زمین خواهید خورد علاوه براین شما با پوشیدن چنین کفشی، احساس سرگیجه خواهید کرد.

7- مهمترین توصیه آن است که کفش با پاشنه بیشتر از 3 سانتیمتر نپوشید


نوشته شده در پنج شنبه 90/4/23ساعت 11:5 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: نوشیدن آب در فصل تابستان در کاهش و یا افزایش وزن تاثیری ندارد بنابراین توصیه می شود هنگام احساس تشنگی با خیال راحت آب بنوشید.
دکتر فریده شیشه بر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه خوزستان، اظهار کرد: با توجه به این که در فصل تابستان تعریق و خروج آب از بدن افزایش می یابد لازم است مقدار زیادی آب نوشیده و میوه های آب دار مصرف شود. مصرف میوه های آب دار به عنوان میان وعده در فصل تابستان توصیه می شود، زیرا این میوه ها می توانند آب از دست رفته بدن را تامین کرده و دمای بدن را کاهش دهند.
وی با اشاره به این که برخی افراد تصور می کنند نوشیدن آب موجب کاهش اشتها می شود، افزود: این تصور نادرست است، زیرا آب در معده باقی نمی ماند و به این ترتیب میل به خوردن غذا را کاهش نمی دهد.
شیشه بر تصریح کرد: البته نوشیدن مایعات به صورت شربت می تواند موجب کاهش میل به خوردن غذا شود. همچنین نوشیدن بیش از حد آب، پیش از وعده غذایی موجب افزایش حجم معده می شود.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: میوه های آب دار در فصل تابستان باید به صورت میان وعده مصرف شوند و نباید به هیچ وجه مصرف میوه را جایگزین وعده غذایی کرد.
isna


نوشته شده در جمعه 90/4/17ساعت 6:12 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

متخصصان علوم پزشکی دانشگاه یووا در یک مطالعه جدید دریافته اند که یک ماده چرب موسوم به اسید اورسولیک موجود در پوست سیب از آتروفی و تحلیل رفتن عضلات می کاهد و موجب رشد ماهیچه ها در موش های آزمایشگاهی می شود.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این ماده همچنین از مقدار چربی، قندخون، کلسترول و چربی تری گلیسیرید می کاهد و بنابراین می توان از آن برای درمان تخریب عضلانی و اختلالات متابولیکی مثل دیابت استفاده کرد.
آتروفی یا همان ضعف عضلانی می تواند مشکلات بزرگی ایجاد کند. بعلاوه این عارضه بسیار شایع بوده و ممکن است فردی در مقطعی از طول عمر خود بر اثر بیماری یا بالا رفتن سن با این مشکل مواجه شود. با این حال هم اکنون هیچ دارویی برای حل این مشکل وجود ندارد.
روزنامه یواس ای تودی در این باره گزارش داد دکتر کریستوفر آدافر، متخصص غدد درون ریز در دانشگاه یووا که مسوولیت این مطالعه را برعهده داشته است متذکر شد: ما فعالیت ژن عضلات را در افراد مبتلا به آتروفی عضلانی را مطالعه کرده و از این اطلاعات برای پیدا کردن مواد شیمیایی استفاده کردیم که بتوانند روند آتروفی عضلانی را متوقف کنند. یکی از این مواد ما را بسیار شگفت زده کرد. این ماده اسید اورسولیک نام دارد که مقادیر زیاد آن درپوست سیب بازیافت می شود.
شرح این بررسی در مجله «متابولیسم سلولی» ارائه شده است.
isna


نوشته شده در جمعه 90/4/17ساعت 6:8 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

   1   2   3   4   5   >>   >

Design By : Pichak