مطالب متفرقه
استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه استانبول با بیان اینکه اکنون در 5 دانشگاه این کشور رشته زبان وادبیات فارسی تدریس میشود، گفت: این رشته به تازگی در 20 دانشگاه ترکیه تاسیس شده که از سال آینده برای جذب دانشجو در این رشته اقدام می کند.
«علی گوزل یوز» روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری هفتمین مجمع بین المللی استادان زبان فارسی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اکنون در پنج دانشگاه ترکیه رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می شود.
وی تصریح کرد که هر ساله در دانشگاه استانبول 40 دانشجوی روزانه و 40 دانشجوی شبانه در مقطع کارشناسی در رشته زبان و ادبیات فارسی پذیرش می شود و اکنون در این دانشگاه حدود 270 دانشجو در مقطع کارشناسی، 15 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و یک نفر در مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند.
استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه استانبول که برای اولین بار است در این مجمع شرکت کرده ، بیان داشت: در سال های گذشته چندین بار در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر شده و کتاب های مورد علاقه خود را خریداری کرده ام.
وی درمورد میزان ارتباط و تعامل ایران و ترکیه نیز اظهار داشت: مردم ایران و ترکیه به همدیگر خیلی نزدیک هستند و تنها تفاوت آنها در زبان است و ما ایران را وطن خود می دانیم.
«گوزل یوز» خاطرنشان کرد: وقتی کتاب های فارسی به ترکی و کتاب های ترکی به فارسی ترجمه می شود مردم هر دو کشور بهتر با ادبیات و فرهنگ یکدیگر آشنا می شوند و تعامل آنها بیشتر خواهد شد.
هفتمین مجمع بین المللی استادان زبان فارسی که با حضور 250 نفر از استادان و دانشجویان 50 کشور جهان 28 دی ماه در دانشگاه تهران آغاز شده است عصر امروز - چهارشنبه - به کار خود پایان می دهد.
با موافقت شورای آموزش عالی گسترش، هفت رشته جدید در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه زابل ایجاد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رشته های شیمی – شیمی آلی، مهندسی عمران – آب، مهندسی کشاورزی – علوم خاک و مهندسی منابع طبیعی – فرآوری محصولات شیلاتی در مقطع کارشناسی ارشد و سه رشته مهندسی فناوری اطلاعات (IT )، مهندسی برق – قدرت و باستان شناسی در مقطع کارشناسی دانشگاه زابل با تصویب شورای گسترش آموزش عالی ایجاد شدند.
همچنین مجوز احداث دانشکده آب و خاک در دانشگاه زابل از سوی وزارت علوم صادر شد
رئیس سازمان سنجش از تأثیر معدل مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد داوطلب دکتری در محاسبه امتیاز داوطلب در آزمون اولیهای که برای پذیرش نیمه متمرکز دانشجوی دکتری برگزار میشود، خبر داد.
محمدحسین سرورالدین در پاسخ به خبرنگار مهر در پاسخ به خبرنگار مهر گفت: محاسبه امتیاز داوطلب در آزمون اولیهای که برای پذیرش نیمه متمرکز دانشجوی دکتری برگزار میشود بر اساس آزمون کتبی و سوابق تحصیلی است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور سهم آزمون کتبی در محاسبه امتیاز داوطلب در آزمون اولیه دکتری را 80 درصد و سهم سوابق تحصیلی را 20 درصد اعلام کرد.
وی افزود: منظور از سوابق تحصیلی همان معدل کارشناسی و کارشناسی ارشد داوطلب ورود به مقطع دکتری است. مجموع معدلهای کارشناسی و کارشناسی ارشد داوطلب دکتری 20 درصد امتیاز داوطلب را در آزمون اولیهای که برای پذیرش نیمهمتمرکز دانشجوی دکتری برگزار میشود، تشکیل میدهد.
سرورالدین خاطرنشان کرد: سازمان سنجش فرمولی دارد که معدلها را تراز میکند. به عنوان مثال ممکن است معدل 14 در یک دانشگاه معادل معدل 18 در دانشگاه دیگر باشد.
رئیس سازمان سنجش در ادامه این نشست خبری در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه دانشگاهها مجوز برگزاری آزمون دکتری درون دانشگاهی برای پذیرش دانشجوی دکتری ندارند، به دانشگاههایی که در زمینه برگزاری آزمون درون دانشگاهی برای پذیرش دانشجوی دکتری اطلاعیه صادر کردهاند واکنش نشان داد و گفت: به عنوان سخنگوی وزارت علوم میگویم برای پذیرش نیمه متمرکز دانشجوی دکتری هیچ دانشگاهی دیگر نباید هیچ آزمونی برگزار کند و اگر برگزار کند هیچگونه ارزش و اعتباری ندارد.
هلت ثبت نام در سومین آزمون دوره های آموزش های الکترونیکی (مجازی) دانشگاه تهران تا 3 بهمن ماه اعلام شد.
به گزارش خبرنگار مهر، مهلت ثبت نام در سومین آزمون تعدادی از رشته های مقطع کارشناسی ارشد دوره های آموزشهای الکترونیکی ( مجازی ) دانشگاه تهران حداکثر تا 3 بهمن ماه اعلام شد.
نظر به امکان انتخاب بیش از یک رشته – گرایش، هر داوطلب می تواند حداکثر در سه رشته – گرایش در یک پردیس یا دانشکده و با واریز مبلغ جداگانه برای هر رشته – گرایش شرکت کند که در صورت پذیرش نهایی (پس از آزمون کتبی و مصاحبه ) فقط تحصیل در یک رشته امکان پذیر است.
پذیرش دانشجو در دوره های الکترونیکی بر اساس امتیاز نهایی داوطلب شامل امتیاز حاصل از آزمون کتبی 50 درصد، سوابق پژوهشی و اجرایی 30 درصد، معدل مقطع کارشناسی 20 درصد می شود و مشروط به احراز کسب 25 نمره از 50 نمره آزمون کتبی خواهد بود.
دو برابر ظرفیت پذیرش در هر رشته دعوت به مصاحبه می شوند و اسامی پذیرفته شدگان نهایی، پس از مرحله مصاحبه از طریق سایت دانشگاه تهران اعلام می شود.
زمان اعلام نتایج آزمون کتبی 23 بهمن ماه اعلام خواهد شد و فارغ التحصیلان این شیوه منعی جهت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نخواهند داشت.
با آنکه سازمان سنجش آزمونهای مجازی را سراسری برگزار می کند اما بر اساس مجوزی که دانشگاه تهران از وزارت علوم برای جذب دانشجو در نیمسال دوم کسب کرده است این آزمون بار دیگر به صورت جداگانه در دانشگاه تهران برگزار می شود.
40 کد رشته محل جدید به آزمون کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور اضافه شد
بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، 40 کد رشته محل جدید به کنکور کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور اضافه شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، داوطلبان متقاضی ثبتنام در مقطع کارشناسی ارشد آزمون فراگیر سال 1390 دانشگاه پیامنور می توانند علاوه بر کد رشتههای مندرج در دفترچه راهنمای ثبتنام، در صورت تمایل کدرشته محلهای جدید را نیز با توجه به ضوابط مربوط و نوع رشته امتحانی، انتخاب و در فرم تقاضانامه ثبتنامی درج کنند.
داوطلبان باید جهت اطلاع از جزئیات این کد رشته محل ها به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org مراجعه کنند.
امکان ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد فراگیر از روز گذشته از طریق سایت سازمان سنجش فراهم شده است و داوطلبان تنها تا 2 بهمن فرصت دارند نسبت به ثت نام اقدام کنند.
Design By : Pichak |