مطالب متفرقه
تغییر گرایش برترین های کنکور به انتخاب مهندسی مکانیک به جای مهندسی برق
رفتار دارندگان رتبه های زیر 100 در کنکور سال 1389 نسبت به سال های قبل برای انتخاب رشته، تغییر یافته و رشته مهندسی برق که سالها به عنوان رشته اول مورد توجه این دسته از داوطلبان بود جای خود را به مهندسی مکانیک داده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، معاون فنی و آماری سازمان سنجش روز دوشنبه با بیان این مطلب در مراسم تجلیل از نفرات برتر آزمون سراسری سال 1389و پانزدهمین المپیاد علمی دانشجویی کشور گفت: رشته مهندسی مکانیک دانشگاه های صنعتی شریف و تهران، در جایگاه نخست انتخاب رشته دارندگان رتبه های کمتر از 100 گروه علوم ریاضی و فنی در آزمون امسال بوده و رشته های پزشکی دانشگاه های تهران، شهید بهشتی، علوم پزشکی ایران و اصفهان، همچنان در فهرست پرطرفدارترین رشته های گروه آزمایشی علوم تجربی قرار دارند.
"ابراهیم خدایی" گفت: اکثریت دارندگان رتبه های زیر 100 در گروه آزمایشی علوم انسانی کنکور امسال نیز رشته حقوق دانشگاه های تهران، شهید بهشتی و علامه طباطبایی را به عنوان اولویت نخست خود انتخاب کرده اند.
وی درمورد توزیع رتبه های زیر هزار کنکور سراسری امسال در استان های مختلف کشور نیز توضیح داد: 46 درصد داوطلبان دارای رتبه زیر هزار در گروه علوم ریاضی و فنی کنکور 1389 را دانش آموزان تهرانی کسب کرده اند و بعد از آن، استان اصفهان با هفت درصد در جایگاه بعدی ایستاده و کهگیلویه و بویراحمد با یک درصد در آخرین جایگاه قرار دارد.
به گفته خدایی، 21 درصد رتبه های زیر هزار در آزمون سراسری امسال، متعلق به داوطلبان استان تهران بوده و استان فارس با9 درصد در رده بعدی قرار گرفته است.
وی یادآور شد: در گروه علوم انسانی نیز استان تهران با 37 درصد، بیشترین داوطلبان با رتبه کمتر از هزار و استان گلستان با چهار درصد، کمترین داوطلبان با رتبه کمتر از هزار را به خود اختصاص داده اند.
آزمون سراسری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سال 1389 بیش از یک میلیون و300 هزار نفر ثبت نام کننده داشت که یک میلیون و 180هزار نفر از آنها در روزهای 10 تا 12 تیرماه در جلسه آزمون حضور یافتند.
پس از اعلام نتایج اولیه، بیش از 900 هزار نفر از داوطلبان آزمون سراسری امسال، برای انتخاب رشته، مجاز شناخته شدند و در نهایت، نزدیک به 550 هزار نفر از آنها به دانشگاه راه یافتند.
هزینه آموزش در دانشگاههای برتر ایران از بهترینهای دیگر کشورها ارزانتر است
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برنامه پنجم توسعه، گفت: باید تا پایان این برنامه پوشش آموزش عالی کشور در گروه سنی 18 تا 25 سال 40 درصد باشد.
به گزارش خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر نادری منش در مراسم تقدیر از نفرات برتر کنکور 89 و المپیاد دانشجویی با اشاره به برنامه چهارم توسعه، گفت: هدف از برنامه چهارم توسعه این بود که پوشش 30 درصدی برای جمعیت کشوری سنی 18 تا 25 سال در کنکور داشته باشیم و اکنون نیز به تعداد کافی صندلی برای کلیه متقاضیان وجود دارد و در حال حاضر فقط رقابت بر روی کیفیت صندلیهاست.
وی افزود: بر اساس برنامه پنجم توسعه باید تا پایان این برنامه پوشش آموزش عالی در این گروه سنی به 40 درصد افزایش یابد در حالی که جمعیت این سن در طول این برنامه کاهش می یابد بنابراین نیازی نیست که فشار کمی بر روی آموزش عالی کشور وجود داشته باشد بنابراین میتوان به شعار دولت دهم در زمینه ارتقای کیفی آموزشی توجه شود.
وی با اشاره به طرح آمایش سرزمین، گفت: بر اساس این آمار جهت گیریهای متقاضیان در انتخاب رشته بر اساس شنیدههای غیرواقعی بازار است چرا که داوطلبان بیشتر متقاضی ورود به رشتههای حسابداری، مهندسی کامپیوتر، مدیریت و حقوق است به گونهای که این پنج رشته بیش از 40 درصد ظرفیت ما را پوشش میدهند بنابراین باید طی برنامهریزیها باید مشاورهها به صورت علمی تر و منطبق با نیاز انجام شود که این فرایندها در کارگروههای مختلف در حال برنامه ریزی است.
معاون آموزشی وزارت علوم با تاکید بر اینکه بسیاری از ماموریتهای نظام آموزشی باید تغییر کند، خاطر نشان کرد: تا بتوانیم بر این اساس جهت گیریهای تحصیلیمان را بهتر کنیم.
وی با اشاره به گزارش علمی دو محقق کانادایی – آمریکایی، گفت: بر اساس شاخصهای این گزارش رشد علمی ایران در این 30 سال بیش از 11 برابر میانگین رشد جهانی است و در جهان رتبه اول را دارد که این رشد در 15سال اخیر جهت بیشتری داشته است و 4/14 برابر رشد جهان بوده است بنابراین اگر بتوانیم این توان علمی را با نیاز کشور هماهنگ کنیم موفق خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه آموزش عالی کشور از ارزان ترین بخش آموزش در کشور محسوب میشود، خاطر نشان کرد: همچنین هزینه آموزش در دانشگاههای برتر ایران از بهترینهای کشورهای دیگر ارزان تر است.
نادری منش با اشاره به توزیع مناسب قبولی و کسب رتبههای برتر در مناطق مختلف کشور، گفت: داشتن رتبه های برتر در مناطق محروم نشانگر تحقق عدالت آموزشی در کشور است.
دوره های کارشناسی ارشد جایگزین رشته های کارشناسی در دانشگاه های بزرگ میشود
معاون وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دوره های کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه های بزرگ جایگزین رشته های کارشناسی میشود.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران علی اکبر متکان در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با اشاره به انتقال رشته های کارشناسی از دانشگاه های بزرگ،گفت: این امر به معنی انتقال دانشجویان نیست.
وی ادامه داد: با توجه به توسعه و ایجاد فضای خوب برای دانشجویان کارشناسی در دانشگاه های شهرستان ها و سیاست وزارت علوم در نظر داریم دوره های کارشناسی را در دانشگاه های شهرستان ها توسعه دهیم.
متکان افزود: این به معنای حذف دانشجویان کارشناسی و یا انتقال آنها نیست بلکه افزایشی که در سه، چهار سال گذشته به دلیل ضرورت ایجاد شده بود را سر جای اصلی خود بر میگردانیم.
وی گفت: فضایی که در اجرای این برنامه خالی میشود به رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری اختصاص مییابد.
متکان همچنین درباره تاثیر اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها در دانشگاه ها ادامه داد: اجرای این قانون قطعاً تاثیرگذار خواهد بود؛ اما با تدابیری که دولت و وزارت علوم اندیشیده اند این تاثیر را کاهش میدهد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه سمنان را از دانشگاه های برجسته در کشور دانست و گفت: به دلیل رشد بسیار گسترده این دانشگاه از لحاظ توسعه فضاهای دانشگاهی، ایجاد رشته ها و دوره های تحصیلات تکمیلی در سال های اخیر رئیس دانشگاه سمنان به عنوان یکی از پنج رئیس برتر دانشگاه های کشور انتخاب شده است.
آغاز ثبت نام کنکور سراسری سال90 از16 آذرماه/ برگزاری آزمون در 9 تیر ماه
معاون اجرایی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: ثبت نام برای شرکت در آزمون سراسری سال 90از روز سه شنبه 16 آذرماه و منحصراً به صورت اینترنتی آغاز می شود و در پایان روز یکشنبه 28 آذرماه پایان میپذیرد.
حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: براساس برنامه زمانی پیش بینی شده آزمون سراسری سال 1390 در صبح و بعدازظهر روزهای پنجشنبه 9، جمعه 10، صبح روز شنبه 11 تیرماه در حوزههای امتحانی سراسر کشور بطور همزمان برگزار خواهد شد.
معاون سازمان سنجش گفت: اطلاعیه این سازمان درخصوص شرایط و ضوابط و نحوه ثبت نام از داوطلبان علاوه بر اینکه از روز پنجشنبه 11 آذرماه بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار میگیرد در نشریه پیک سنجش روز دوشنبه 15 تیرماه نیز منتشر می شود.
محمد حسین سرورالدین - رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز با تشریح مصوبات کمیته ماده 4 قانون حذف کنکور درباره میزان تأثیرگذاری سوابق تحصیلی در کنکور 90 به مهر گفت: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور سال90 به میزان 25درصد به تصویب رسید همچنین مقرر شد که در کنکور 90 سوابق تحصیلی یعنی نمرات دروس امتحانات نهایی به جای معدل در کنکور تأثیرگذار باشند.
گروه آزمون وسنجش : مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: درس دو واحدی آشنایی با دفاع مقدس از ترم آینده در تمامی دانشگاههای کشور برای دانشجویان دوره کارشناسی تدریس می شود و هر دانشجویی در هر رشته تحصیلی می تواند این درس را مانند سایر دروس عمومی انتخاب کند. ابوالفضل حسنی در گفتگو با مهر افزود: پیش از این تنها چند دانشگاه برای تدریس این درس اعلام آمادگی کرده بودند که هم اکنون با تصویب نهایی تمامی دانشگاهها باید نسبت به ارائه این درس به دانشجویان اقدام کنند.وی اظهار داشت: دروس اختیاری دیگری نیز به جز آشنایی با دفاع مقدس در شورای عالی برنامه ریزی در دست بررسی است که پس از تأیید توسط وزیر علوم به دانشگاهها ابلاغ می شود.مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: درس آشنایی با دفاع مقدس یک درس دو واحدی اختیاری در مجموعه دروس معارف اسلامی در گرایش انقلاب اسلامی است و هر دانشجویی در هر رشته تحصیلی می تواند این درس را مانند سایر دروس عمومی انتخاب کند.به گزارش مهر، پیش از این دانشگاههای شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، تربیت دبیر شهید رجایی و یزد متقاضی اجرای این درس بودند.
Design By : Pichak |