مطالب متفرقه
روانشناسان ادعا کردند:
چپ دستها بیشتر عصبانی میشوند
برای کسانی که چپ دست هستند، زندگی ممکن است موضوعات خسته کننده و آزار دهنده بسیاری داشته باشد مثل اینکه همه ابزار و کارهای روزانه برای راست دستها طراحی و تعیین شدهاند.
سلامت نیوز: یک پژوهش جدید نشان داده است که چپ دستها بیشتر عصبانی میشوند.
به گزارش ایسنا، برای کسانی که چپ دست هستند، زندگی ممکن است موضوعات خسته کننده و آزار دهنده بسیاری داشته باشد مثل اینکه همه ابزار و کارهای روزانه برای راست دستها طراحی و تعیین شدهاند.
به گفته محققان، بنابراین شاید حاصل مواجهه با این بد بیاریها و ناملایمات این است که چپ دستها به طور متوسط عصبانیتر هستند.
پژوهش جدید به سرپرستی روت پروپیر، پروفسور روانشناسی در کالج مری ماک ماساچوست، حاکیست: در افراد چپ دست دو نیمکره مغز بیشتر با هم در ارتباط هستند بنابراین بیشتر بین بخشهایی از مغز که احساسات منفی را تولید میکنند، تعامل وجود دارد.
به گزارش روزنامه دیلی میل، تمام ابزار و وسایل کار روزانه از دربازکنها گرفته تا ابزار باغبانی، چاقوها و قیچیها همگی بدون در نظر گرفتن افراد چپ دست طراحی شدهاند. حتی برخی مواقع این افراد به خاطر چپ دست بودن ترس از انگشت نما شدن دارند و خجالتی و ناراحت میشوند.
این پژوهش در مجله «بیماری عصبی و روانی» منتشر شده است.
روانشناسان میگویند اگر نگرانیهای خود را روی کاغذ بیاورید و آنها را بنویسید، میتوانید بر اضطراب خود غلبه کنید.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این روانشناسان در یک مطالعه گسترده تایید کردند که نوشتن اضطرابها و نگرانیها قبل از قرار گرفتن در یک موقعیت تنش زا و استرس آور مثل شرکت در آزمون یا ارائه سخنرانی میتواند تا حد زیادی از استرس شما بکاهد و در عین حال امکان موفقیت و بازده شما را افزایش دهد.
روانشناسان معتقدند: نوشتن به شما امکان میدهد که ذهن خود را پاکسازی کرده و بتوانید بهتر روی کاری که در دست انجام دارید، تمرکز کنید.
این تکنیک به اندازهای قدرتمند است که اگر دانشجویان پیش از نشستن سر جلسه امتحان آن را به کارگیرند، بازده آنها افزایش یافته و نمرات تحصیلی که کسب میکنند 20 درصد بیشتر میشود.
به گزارش روزنامه تلگراف، پروفسور سیان بیلوک، استاد دانشگاه شیکاگو در این باره تاکید کرد: مردم اغلب در آستانه یک وضعیت استرس زا دچار نگرانیها و پیامدهای آن میشوند. این نگرانیها روی منابعی که باید در حین انجام کار از آنها استفاده کنیم تاثیر میگذارند و با مداخله عملکرد ما را کاهش میدهند اما اگر از روش حلقه کاغذ استفاده کنیم نگرانیهایمان روی کاغذ جاری میشود و ذهنمان پاک خواهد شد این ذهن اکنون آماده تمرکز کردن است.
به گزارش ایسنا، اضطراب عبارت از یک احساس ناخوشایند و مبهم هراس و دلواپسی با منشا ناشناخته است که به فرد دست میدهد و پیامدهای آن شامل عدم اطمینان، درماندگی و برآشفتگی فیزیولوژیکی است. هم چنین وقوع مجدد اتفاقاتی که قبلا باعث بروز استرس و آسیب به فرد شدهاند، میتواند عامل ایجاد اضطراب باشد. اغلب افراد در دوران حیات خود دچار اضطراب میشوند اما اضطراب مزمن، شدید و دائمی میتواند مشکل ساز و بیمار گونه باشد. بنابراین گزارش، بروز اضطراب در زنان، افراد کم درآمد و افراد سالخورده و میانسال بیشتر است.
روانپزشکان توصیه می کنند که برای پیشگیری از حملات اضطرابی از خوردن کافئین مثل قهوه، چای، کولاها و شکلات خودداری کنید چون کافئین شما را در یک حالت تحریک پذیر قرار میدهد.
از کشیدن سیگار خودداری کنید چون نیکوتین موجب تشدید تحریک پذیری فیزیکی و فیزیولوژیکی میشود و با تشدید انقباض عروقی، فعالیت و کارکرد قلب را افزایش میدهد.
انجام تمرینات ورزشی روزانه نیز در پیشگیری از اضطراب بسیار موثر است به طوری که حتی یک پیادهروی کوتاه در اطرف آپارتمان میتواند شما را آرام نگه دارد. به علاوه درمانهای شناختی رفتاری تا حد زیادی در کنترل اضطراب و حملههای ترس موثر هستند.
بسیاری از افرادی که مبتلا به افسردگی هستند با مصرف شیرینی و شکلات احساس شادی و نشاط پیدا میکنند که میتواند به دلیل ترشح بتاآندوفرین باشد.
فارس: یک متخصص تغذیه گفت: گرایش زیاد به مصرف شیرینی نشانه کمخونی نیست و شیرینی موجب شادی و نشاط افراد افسرده میشود.
مسعود کیمیاگر افزود: گرایش به یک طعم و مزه خاص میتواند منشأ روانی اجتماعی و فیزیولوژیکی داشته باشد.
وی با بیان اینکه نمیتوان گفت که افرادی که گرایش بیشتری به شکلات، شیرینی دارند و زیاد مصرف میکنند، مبتلا به کمخونی هستند، افزود: بسیاری از افرادی که از مواد شیرین زیاد استفاده میکنند به دلیل اینکه احساس خوبی کسب میکنند برای آنها مطلوب است ولی نمیتوان گفت که مبتلا به بیماری خاصی هستند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: بسیاری از افرادی که مبتلا به افسردگی هستند با مصرف شیرینی و شکلات احساس شادی و نشاط پیدا میکنند که میتواند به دلیل ترشح بتاآندوفرین باشد.
کیمیاگر گفت: تشریح بتاآندوفرین در بدن موجب شادی میشود و کسلی و خستگی افراد افسرده را از بین میبرد.
وی افزود: البته افراط در یک ماده غذایی صحیح نیست به دلیل اینکه احساسی که با خوردن یک ماده غذایی به فرد دست میدهد احساس گذرا و لحظهای است و مصرف آن در دراز مدت موجب بروز بیماریهایی ماند چاقی، قلبی و دیابتی میشود
استرس های شدید و ناگهانی از علل بروز این بیماری است که با ایجاد اختلالات ادراکی موجب ترس، انزواطلبی، میل به خودکشی و استفاده از جنون به عنوان یک مکانیزم دفاعی در مبتلایان این بیماری می شود.
دکتر حامد محمدی کنگرانی، عضو کمیته رسانه انجمن روانپزشکان ایران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران با بیان این که امروزه بیماری به نام «سایکوز» یا جنون در روانپزشکی مطرح نیست، اظهار کرد: این بیماری نشانه ای از اختلال حس واقعیت سنجی افراد است که موجب از دست دادن افکار، احساسات و روابط اجتماعی در فرد مبتلا به این عارضه می شود.
این متخصص روانپزشکی در خصوص بیان علل بروز این بیماری گفت: استرس های شدید و ناگهانی، از دست دادن یکی از نزدیکان، حوادث پرتنش مالی نظیر ورشکستگی ممکن است باعث بروز این بیماری شود که با مصرف مرتب دارو به مدت 6 ماه تا یک سال بسته به شدت بیماری درمان پذیر است.
دکتر محمدی کنگرانی با بیان اینکه نقش ژنتیک در این بیماری بسیار زیاد بوده و مبتلایان به آن بیشتر تحت تاثیر یکی از اعضای خانواده خود قرار می گیرند، ادامه داد: خصوصیات شخصیتی در بروز سایکوز تاثیرگذار است که حساسیت، ضعف در مکانیزم های دفاعی، عدم توانایی مقابله با استرس های شدید و کنار آمدن با مشکلات زندگی از بارزترین ویژگی های شخصیتی این بیماران است که برای فرار از مشکلات و جبران ضعف های خود از جنون به عنوان یک مکانیزم دفاعی استفاده می کنند.
این عضو انجمن روانپزشکان ایران گفت: اختلالات ادراکی که شایع ترین علامت سایکوز است در افراد عادی هم دیده می شود مثلا افراد برای چند لحظه نمی توانند ادراک درستی از چیزهایی که در محیط اطراف می بینند داشته باشند و در این حالت ممکن است یک تکه چوب را مثل مار و یا سایه چوب لباسی را شبیه انسان تصور کنند که این حالات در افراد مبتلا به جنون به مراتب شایع تر است.
وی در تبیین توهم و هذیان در این افراد گفت: در توهم فرد چیزی را که به واقع وجود ندارد حس می کند که این ادراک می تواند شنیدن صدایی خاص، بوی تعفن و لمس کردن چیزی باشد که وجود خارجی ندارد.
اما هذیان در اصل اعتقاد داشتن به موضوعی است که در فرهنگ آن جامعه غیر قابل باور است که ریشه آن به فرهنگ و مذهب مردم جامعه باز می گردد.
هذیان می تواند حالت دیگری به نام ایلوژن یا اختلالات ادراکی نیز داشته باشد.
وی با اشاره ذهنیت مبتلایان به سایکوز اظهار داشت: این افراد تصور می کنند که آدم های مهمی هستند و همواره کسی آنها را تعقیب می کند، کسی قصد خیانت و یا کشتن آنها را دارد که متاسفانه هچ تست روانشناسی نمی تواند این بیماری را تشخیص دهد و تنها راه تشخیص آن مصاحبه، تست های بالینی و گرفتن شرح حال بیمار توسط پزشک است.
تجویز دارو خط اول درمان سایکوز است
وی با تاکید بر این که درمان سایکوز فقط از طریق دارو امکان پذیر است، گفت: در موارد شدیدتر اگر فرد برای خود و دیگران خطری ایجاد کند ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان روانپزشکی را داشته باشد. در غیر این صورت می توان آنها را به صورت سرپایی نیز درمان کرد.
دکتر کنگرانی همچنین اضافه کرد: این بیماری در حالت های شدیدتر علائمی مشابه اسکیزوفرنی دارد که در این حالت برای کنترل بیماری حداقل یکسال و در نهایت تا پایان عمر مجبور به مصرف دارو هستند.
این متخصص روانپزشکی در ادامه با اشاره به اینکه باید برای این افراد به اندازه توانایی هایشان کار و مسئولیت در نظر گرفته شود، گفت: مبتلایان به جنون نباید منزوی شده و افراد خانواده کارهای آنها را انجام داده و بی دلیل از آنها حمایت کنند.
از طرفی میزان توانایی این افراد برای پذیرش مسئولیت باید از سوی خانواده و یا پزشک مشخص شود.
با بحث و جدل، استرس مبتلایان به سایکوز را تشدید نکنید!
دکتر کنگرانی در خصوص ازدواج این بیماران اظهار داشت: ازدواج نمی تواند به بهبود این افراد کمک کند حتی در مواردی ممکن است استرس ازدواج در وخامت حال آنها نقش داشته باشند.
از طرفی چون علائم بیماری در این افراد با دارو قابل کنترل است می توان گفت منعی برای ازدواج این افراد وجود ندارد ولی نباید به ازدواج به عنوان عاملی برای درمان یا بهبود مبتلایان به سایکوز نگاه کرد.
وی در ادامه تاکید داشت که این بیماران باید شغلی مناسب با توانایی های خود داشته باشند و گفت: خانواده و اطرافیان آنها نباید در مورد اعتقادات این افراد بحث و گفت وگو کنند زیرا این خود عاملی برای تشدید عصبانیت در آنها است.
دکتر کنگرانی در مورد برخورد مبتلایان به سایکوز با افراد جامعه گفت: طبق تحقیقات به عمل آمده خطر این افراد در جامعه با افراد سالم یکسان است.
وی اضافه کرد: در واقع این افراد به علت گوشه گیری و ترسی که از کشته شدن توسط افراد جامعه و بی دفاعی که خودشان دارند، نمی توانند دست به انجام کاری زده و معمولا فرار می کنند.
در مجموع خطر خودکشی در این افراد بیشتر از دیگرکشی است چرا که مبتلایان به سایکوز به دلیل افکار ناراحت کننده و آزار دهنده ای که دارند همواره به دنبال راهی برای خودکشی هستند. پرخاش و خطر دیگرکشی در این افراد هم مانند انسان های سالم است.
دکتر محمدی کنگرانی در پایان خاطرنشان کرد: قضاوت در مورد این بیماران، مصرف دارو، احتیاج به بستری شدن و این که چه کاری می توان برای آنها انجام داد فقط باید با نظر پزشک باشد و مردم عادی هیچ اظهار نظری نمی توانند در این زمینه داشته باشند.
isna
Design By : Pichak |