مطالب متفرقه
به گزارش گروه اخبار صوتی و تصویری ایرنا، تارنمای دویچه وله (صدای آلمان) با درج این مطلب ، افزود: سوسک که به عنوان حشره ای موذی و ناقل بیماری های گوناگون شناخته شده احتمالا در آینده برای نجات انسان از عفونت های میکروبی نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
برای بسیاری از افراد بویژه خانم ها، حتی شنیدن نام "سوسک" کافی است تا از فرط انزجار چهره خود را درهم کشند. صحبت درباره سوسک تا به حال تنها با توصیفات منفی همراه بوده است. آنها منبع آلودگی و ناقلان بیماری محسوب میشوند. اما پژوهشی جدید نشان میدهد که همین حشرات منفور اتفاقا میتوانند برای انسان ها مفید باشند.
"سیمون لی" یکی از محققان دانشگاه ناتینگهام در زمینه میکروبیولوژی میگوید در مجموع 9 ملکول در بدن این حشرات کشف شده که میتوانند باکتری های خطرناک از جمله را "مرسا" و "ای. کلی" نابود کنند.
"مرسا" نوعی از باکتری های استافیلوکوکوس است که عفونت های خطرناکی را در بدن انسان ایجاد میکند و در برابر بیشتر آنتی بیوتیکها مقاوم است. "ای.کلی" نیز باکتری عفونت زای دیگری است که یکی از علایم آن اسهال است.
البته اینکه بدن سوسک ها خود توانایی تولید آنتیبیوتیک برای مبارزه با باکتری های موجود در محیط زندگی این حشرات را دارد برای دانشمندان غافل گیرکننده نیست.
سیمون لی در این باره میگوید که حشرات معمولا در محیطی آلوده و غیر بهداشتی زندگی میکنند و باید با انواع و اقسام باکتری ها دست و پنجه نرم کنند. از این رو کاملا طبیعی است که بدن آنها سیستم دفاعی قوی برای مقابله با میکروب ها در اختیار داشته باشد.
در حال حاضر مولکول های کشف شده همچنان در آزمایشگاه تحت بررسی هستند. سیمون لی و همکارانش امیدوار هستند که در آینده از آنتی بیوتیک موجود در بدن سوسک ها برای درمان بیماری های عفونی حاصل از "مرسا" و "ای.کلی" بتوان استفاده و آن را جایگزین دارو هایی کرد که در حال حاضر برای مقابله با اینگونه بیماری ها استفاده میشوند و عوارض جانبی زیادی را به همراه دارند.
Design By : Pichak |