مطالب متفرقه
با ورود تکنولوژیهای جدید در عرصه چشم پزشکی امکان درمان همزمان آب مروارید و آستیگماتیسم چشم فراهم شد
یک فوق تخصص پیوند قرنیه گفت: با ورود امکانات، تجهیزات و شیوههای نوین جراحی، امکان درمان آب مروارید و اصلاح عیوب انکساری مانند نزدیک بینی، دوربینی و حتی آستیگماتیسم به طور هم زمان فراهم شده است.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، دکتر حسین محمدربیع با بیان اینکه پیشتر در درمان آب مروارید فقط کدورت عدسی چشم برطرف میشد، اظهار کرد: اما امروزه با استفاده از تکنیکهای نوین، آب مروارید درمان و عدسی مصنوعی از جنس آکریلیک یا سیلیکون هیدروفوب (آب گریز) متناسب با نیاز بینایی بیمار داخل چشم وی کار گذاشته میشود.
وی درباره عمل فیکو نیز توضیح داد: فیکو روشی برای درمان جراحی آب مروارید (کاتاراکت) با استفاده از امواج اولتراسوند و تیتانیوم است، ابتدا با چاقوی الماسه برش کوچکی در حد 2/2 تا 3 میلی متر و بدون نیاز به بخیه در سطح چشم ایجاد میشود، سپس به وسیله فیکو هسته عدسی چشم امولسیه (پنبهای و کف آلود) شده و با ساکشن (ایجاد فشار منفی و مکش) عدسی از داخل چشم خارج میشود و برای اصلاح عیوب انکساری لنز چندکانونه به جای عدسی قبلی کار گذاشته میشود.
مسئول کارگاه اصلاح آستیگماتیسم حین عمل جراحی فیکو، در بیستمین کنگره سراسری چشم پزشکی، با بیان اینکه این شیوه درمان غالبا ممنوعیتی ندارد، ادامه داد: البته در افراد مبتلا به دیابت و گلوکوم (آب سیاه) به علت ایجاد التهاب، سلولهای حاصل از روند التهاب بر روی لنز رسوب و سبب کدورت آن میشوند که این عارضه با استفاده از قطرههای استروییدی نظیر بتامتازون برطرف میشود.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن بیان اینکه با استفاده از این روش، فرد بلافاصله پس از عمل فیکو میتواند از بیمارستان مرخص شود، گفت: امروزه با بی حسی موضعی، بیمار درمان و بلافاصله از بیمارستان مرخص میشود.
وی کدورت کپسول خلفی پشت عدسی را از عوارض عمل آب مروارید در گذشته برشمرد و افزود: البته این عارضه با لیزر درمان میشد اما در شیوه جدید میزان بروز این عارضه نیز به حداقل رسیده است.
دکتر محمد ربیع، عفونت را از عوارض نادر این شیوه درمانی عنوان و اظهار کرد: جداشدگی شبکیه، عارضهای است که غالبا در افراد نزدیک بین ایجاد میشود که افت شدید بینایی پس از عمل از مهمترین نشانههای آن است که با تشخیص و درمان به موقع میتوان دید بیمار را بهتر کرد.
وی گفت: چشم شماری از بیماران علاوه بر آب مروارید ممکن است تا حدود 15 درصد آستیگمات باشد بنابراین پس از درمان جراحی کاتاراکت، آستیگمات مانع دید کامل بیمار میشود، چنانچه این اشکال دید بیش از 75/0 باشد، بیمار پس از عمل جراحی به کاهش دید دچار میشود.
رییس بخش چشم بیمارستان امام حسین (ع) افزود: برای جلوگیری از بروز این عارضه میتوان از تکنیکهای مختلفی استفاده کرد که از آن جمله میتوان به ایجاد برش وسیعتر بر روی چشم، برش اضافه غیر از برش اولیه و یا کارگذاری لنز «توریک» (لنز استوانهای به جای مدور) اشاره کرد که هر جراح بسته به میزان مهارت از یکی از این سه روش برای اصلاح عیب آستیگمات چشم بیمار استفاده میکند.
خاطرنشان میشود، در بیستمین کنگره سراسری چشم پزشکی که 8 تا 11 آذر ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود، شیوههای نوین جراحی و روشهای برتر به صورت عملی مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
Design By : Pichak |