مطالب متفرقه
اثیر مثبت پیاده روی در پیشگیری از سرطان
پزشکان می گویند با دستکم 30 دقیقه پیادهروی روزانه ، خطر مرگ ناشی از سرطان به میزان چشمگیری کاهش مییابد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، بررسی بیش از 150 هزار نفر در مدت بیست سال نشان مید هد پیاده روی روزانه حتی در افراد مبتلا به سرطان ، خطر مرگ ناشی از این بیماری را کاهش می دهد.
بررسی ها پیشتر نیز نشان داده است پیاده روی ساده ، در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سکته های قلبی و مغزی نیز موثر است .
همچنین محققان در انگلیس پس از 25 سال بررسی نتایج و اطلاعات مربوط به سرطان روده بزرگ دریافتند: ورزش مداوم و منظم، بویژه پیادهروی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تا 25 درصد کاهش میدهد.
محققان دانشگاه واشنگتون در مطالعات خود دریافتند که انجام ورزش های ساده ای مانند پیاده روی به طور مداوم تأثیر بسیار خوب و مفیدی روی کاهش ابتلای افراد به انوع مختلف بیماری ها چون بیماری های قلبی، دیابت و سایر سرطان ها داشته و پس از تشخیص سرطان در بهبودی آن نقش مهمی ایفا می کند.
محققان بیش از 150 هزار نفر را بین سال های 1982 تا 2005 مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند افرادی که به طور دائم به مدت 10 سال ورزش و پیاده روی کرده بودند، در معرض کم ترین خطر مرگ ناشی از سرطان روده بزرگ قرار داشتند. ورزش بیشتر تأثیر بیشتری را در افراد به جا می گذارد.
به گفته محققان، راه رفتن به مدت 30 دقیقه در روز خطر بروز بسیاری از بیماری ها را تا حدود زیادی کاهش می دهد. هیچ وقت برای شروع دیر نیست. حتی اگر تا کنون شروع به ورزش نکرده اید، از همین حالا شروع کنید.
* برای انجام پیاده روی نکات زیر را رعایت کنید:
1- کفش های راحت، کاملاً اندازه و بنددار بپوشید ، که پا را در خود نگهدارد و مانع تاثیر ضربه به پا شود. همچنین جوراب های ضخیم نخی که عرق پا را جذب وپاها را حفظ کند بپوشید.
2- لباس های راحت، سبک و متناسب با دمای هوا بپوشید. در تابستان لباس های با رنگ روشن بپوشید. و در زمستان به جای یک لباس ضخیم، چند لباس نازکتر بپوشیدتا بتوانید به تدریج با گرم شدن بدن در حین پیاده روی، لباس های خود را کم کنید.
3- پیاده روی را با سرعت کم شروع کنید.
4- دریک وضعیت متعادل و راحت راه بروید. سر را بالا نگهدارید، به جلو نگاه کنید نه به زمین. در هر قدم بازوها را آزادانه در کنار بدن حرکت دهید. بدن را کمی به جلو متمایل کنید. گام برداشتن را از مفصل ران و با گام بلند انجام دهید. روی پاشنه فرود آمده و با یک حرکت نرم به جلو بروید. از برداشتن گام های خیلی بلند خودداری کنید.
5- راه رفتن را درصورت امکان بدون توقف انجام دهید. ایستادن مکرر و شروع مجدد پیاده روی مانــع تاثیرات مثبت آن می شود.
6- در حین راه رفتن نفس های عمیق بکشید. با یک نفس عمیق از طریق بینی و با دهان بسته ریه ها را از هوا پرکنید و سپس هوا را از دهان خارج کنید.
7- سعی کنید زمان خاصی از هر روز را برای پیاده روی در نظر بگیرید که خسته و یا گرسنه نباشید و در صورت امکان با دوستانتان پیاده روی کنید.
8- اگردر سربالایی یا سراشیبی قدم می زنید، بــدن را به سمت جلــو متمایل کنیدوبرای حفظ تعادل ، قدم های کوتاه تری بردارید.
9- مدت زمان پیاده روی و مسافتی که طی کرده اید را هر روز در تقویم خود یاد داشت کنید. هفته ای یک بار مدت زمان پیاده روی را افزایش دهید.
10- در اواخر پیاده روی به تدریج قدم های خود را آهسته تر کنید. می توانید حرکات انعطاف پذیری را نیز انجام دهید و با این کار کم کم بدن خود را سرد کنید.
11-اگر در حین پیاده روی دچار درد قفسه سینه، تنگی نفس و یا پا درد شدید فوراً استراحت کنید و با پزشک مشورت نمایید.
پیاده روی به علت تحریک ماهیچه ها واستخوان ها سبب افزایش قدرت عضلانی و استخــوانی می شود.
زمانی که خسته یا گرسنه هستید ورزش نکنید.
Design By : Pichak |