سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب متفرقه

استرس دوران کودکی عمر را کوتاه می کند .

گروهی از روانشناسان هشدار دادند که سختی ها و استرس های دوران کودکی می تواند اثرات طولانی مدتی بر سلامت فرد بگذارد و به مرگ زود هنگام منجر شود.  

http://pichak.net.img4u.net/images/gz0u9bf3gi673xy0i7.jpg

 این تحقیق نشان می دهد تجربه هایی که در سال های اولیه زندگی کسب می شود می تواند “تاثیرات مادام العمری” بر سلامت فرد داشته باشد.
نتیجه چندین مطالعه نشان می دهد که تجربه استرس های ناشی از کودک آزاری و یا فقر در دوران کودکی، می تواند به بروز بیماری های قلبی، التهاب بافت ها و افزایش سرعت پیرشدن سلول ها بینجامد.
نتایج این مطالعات که در نشست انجمن روانشناسی آمریکا ارایه شد، نشان می دهد تجربه هایی که در سال های اولیه زندگی کسب می شود می توانند “تاثیرات مادام العمری” بر سلامت فرد داشته باشند.
محققان دانشگاه پیتزبرگ در مطالعه ای که انجام دادند رابطه فقر و علائم اولیه بیماری های قلبی را در 200نوجوان سالم بررسی کردند.
آنها متوجه شدند که در بین افراد مورد مطالعه، کسانی که خانواده هایشان فقیرتر بودند، سرخرگ های سخت تر و فشار خون بالاتری دارند.
در مطالعه دیگری که همین گروه تحقیقاتی انجام داد، مشخص شد کودکانی که از خانواده های فقیرتر هستند، بیشتر از دیگران در موقعیت های اجتماعی که در آن مورد استهزا قرار می گیرند، احساس عدم امنیت و تهدید شدن می کنند.
کودکانی که مرگ والدینشان را تجربه می کنند و یا مورد سوءاستفاده قرار می گیرند، در طول زندگی نسبت به تاثیرات استرس آسیب پذیرترند و حتی از طول عمر کوتاه تری برخوردارند.
این افراد همچنین فشار خون بالاتر و ضربات قلب تندتری دارند و همچنین در سه آزمایش سنجش استرس که در آزمایشگاه انجام شد خشونت بیشتری از خود نشان دادند.
کارن متی یوز که رهبری این تحقیقات را بر عهده داشته می گوید: این یافته ها تاییدی بر تحقیقات پیشین است که نشانگر ارتباط بیماری های قلبی و دوران کودکی پراسترس بوده است.
او گفت: موقعیت های استرس زا و غیرقابل پیش بینی موجب می شود که کودکان در مقابل خطرهایی که احساس می کنند، “فوق العاده حساس” شوند.
این محقق افزود: “بنابراین، ارتباط با دیگران برای آنها منشا استرس می شود و می تواند منجر به بالارفتن فشار خون، افزایش میزان التهابات و از بین رفتن ذخیره های بدن شود که این موضوع احتمال ابتلا به امراض قلبی را افزایش می دهد.”
تحقیقات دیگری که در دانشگاه اوهایو انجام شده نشان می دهد کسانی که در دوران کودکی مرگ والدینشان را تجربه می کنند و یا مورد سوء استفاده قرار می گیرند، در طول زندگی نسبت به تاثیرات استرس آسیب پذیرترند و حتی از طول عمر کمتری برخوردارند.
در این تحقیق 132 بزرگسال مورد مطالعه قرار گرفتند و وضعیت جسمی آنها از لحاظ مختلف بررسی شد. آنها همچنین پرسشنامه ای را در مورد پیشینه خود در کودکی تکمیل کردند که از لحاظ افسردگی، سوء استفاده و یا مورد غفلت قرار گرفتن، اطلاعاتی را در اختیار گروه تحقیقاتی قرار می داد.
این آزمایش نشان می داد کسانی که در کودکی با مشقت هایی مواجه بوده اند، “تلومرهای” کوتاه تر و التهاب خون بالاتری دارند.
کسانی که در کودکی چندین دشواری را تجربه می کنند ممکن است 7تا 15 سال از عمرشان کاسته شود.
جانیس کیکولت گلاسر، که رهبری این تحقیق را بر عهده دارد گفت: “سختی های دوران کودکی تاثیرات طولانی مدتی بر سلامت فرد می گذارد و می تواند التهاب و پیرشدن زودهنگام سلول ها را در مقایسه با کسانی که چنین تجاربی ندارند، به دنبال داشته باشد.”
او افزود: “کسانی که در کودکی چندین دشواری را تجربه می کنند ممکن است 7 تا 15 سال از عمرشان کاسته شود.”
وی گفت: “پیشتر تاثیر استرس های دوران کودکی بر سلامت روان مشخص شده بود، اما این اولین بار است که تاثیر استرس بر سلامت جسمی بررسی می شد.”


نوشته شده در چهارشنبه 89/6/10ساعت 8:37 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |


Design By : Pichak