مطالب متفرقه
کفش های پاشنه بلند علاوه بر ایجاد درد و تغییر شکل پاها ، استفاده طولانی مدت از این گونه کفشها بر روی آناتومی عضلات ساق پا و زردپی ها تاثیرگذار است. شیب زیاد پاشنه های بلند کفش منجر به انقباض ماهیچه های ساق پا می شود که این عارضه در نهایت موجب کوتاه شدن بافت ماهیچهای ساق وسخت شدن زردپی آشیل میشود و از این رو خانمها هنگام راه رفتن با کفش تخت و یا کفش ورزشی احساس پا درد خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، کفش پاشنه بلند حالت پا را تغییر می دهد و گاهی مانع عملکرد درست پا می شود. قرار گرفتن طولانی مدت پا در قالب این کفش ها موجب کوتاه شدن تاندون آشیل می شود که ماهیچه ساق پا را به پاشنه وصل می کند . این وضعیت، تاندون را حساس و دردناک می کند.
پوشیدن مداوم این نوع کفش برآمدگیای درپشت پاشنه بوجود می آورد که حاصل از اصطکاک پشت کفش با پای فرد است.
لازم به ذکر است منظور از پاشنه بلند ، پاشنه بیشتر از 4 تا 5 سانتیمتر است .
جالب است که بدانید یک پنجم از زنان به قدری به این کفشها علاقه دارند که اغلب دچار پیچ خوردگی شدید مچ پا و یا کشیدگی و پارگی تاندون پا میشوند.
محققان دانشگاه منچستر از میان گروهی 80 نفره از زنهای 20 تا 50ساله، که برای بیش از دو سال به صورت روزانه کفشهایی با پاشنه های پنج سانتیمتری به پا می کرده اند 11 نفر که در هنگام پوشیدن کفشهای بدون پاشنه احساس ناراحتی می کردند را انتخاب کردند.
اسکن ماورای صوت بر روی پاهای داوطلبان نشان داد بافت عضلانی ساق پا در افرادی که کفشهای پاشنه دار به پا می کردند در مقایسه با خانمهایی که از کفشهای پاشنه دار استفاده نمی کردند، 13 درصد کوتاهتر است.
همچنین تصویربرداری های MRI انجام شده بر روی پاهای این دو گروه گویای این حقیقت است که زردپی آشیل که استخوان پاشنه پا را به عضله ساق متصل میکند، طی استفاده مکرر از کفش پاشنه بلند، ضخیمتر و سخت تر میشود.
محققان اعلام کردند کفشهای پاشنه دار شاید زنان را بلند ر و یا لاغرتر نشان دهد اما در حقیقت شیب زیاد کفشهای پاشنه دار باعث انقباض ماهیچه های ساق پا و ضخیم شدن زردپی آشیل می شود، پدیده ای که به مرور می تواند منجر به پا درد فراوان هنگام پوشیدن کفشهای تخت، لنگیدن و در نهایت تغییر فرم آناتومی بدن در زنها شود.
همچنین تحقیقات محققان انگلیسی نشان داده است پوشیدن کفشهای پاشنه بلند، سبب آرتروز در پا میشود.
آنان معتقدند ، 60درصد آرتروزها در قسمت پا روی میدهد که عمدتاً به دلیل پوشیدن کفش نامناسب است.
بر اساس این مطالعه پوشیدن کفشهای پاشنه بلند، سبب تغییر در وضعیت اندام شخص و افزایش فشار بر پا، مچ و مفاصل زانو میشود و بدین ترتیب خطر ابتلا به آرتروز پا را بالا میبرد.
22 درصد جوانان انگلیسی اعتقاد دارند آرتروز در میانسالی به سراغ فرد میآید و هیچ راهی برای فرار از آن وجود ندارد، اما تحقیقات نشان داده در هر سنی میتوان به آرتروز مبتلا شد.
با انجام کارهای ساده میتوان از ابتلا به آرتروز جلوگیری کرد. در واقع انتخاب خوب کفش، فشار را بر پا و مفاصل آن برای انجام دادن فعالیتهای عادی کم میکند.
طبق تحقیقات صورت گرفته، 77درصد افراد کفش مناسب به پا نمیکنند.
در انتها اگر مشتاق به پوشیدن کفش ها ی پاشنه بلند هستید به توصیه های زیر توجه کنید :
1- کفش باید دارای کفی مناسب باشد تا قوس طولی و عرضی پا را حفظ کند و پنجههای پا نیز تحت فشار نباشند چرا که در طولانی مدت باعث انحراف انگشت شست پا میشود که نوعی بیماری محسوب میشود و در سنین کهنسالی دردهای شدید در ناحیه مفصل شست پا ایجاد میکند که در بعضی مواقع با عمل جراحی میتواند اصلاح شود.
2- بهتر است نیمی از روز کفش های راحت بپوشید و یا کفش های پاشنه بلند را به طور متناوب با کفشهای کتانی و کفش های پاشنه کوتاه عوض کنید تا پای شما آسیب کمتری ببیند.
3- بعد از در آوردن کفش ها پاهایتان را به جهت های گوناگون چرخش داده و تا آنجا که می توانید پاهایتان را ماساژ دهید.
4- سعی کنید بلندی پاشنه کفش بیش از 3 تا 4 سانتیمتر نباشد چرا که سبب بر هم زدن تعادل در هنگام راه رفتن شده و منجر به پیچ خوردگی مچ پا و آسیب دیدن رباط مچ پا میشود.
5- کفشی را انتخاب کنید که مناسب و اندازه پای شما است. اگر کفشتان خیلی بزرگ باشد، این خطر وجود دارد که پای شما بلغزد و زمین بخورید، زیرا پای شما در این کفش سر می خورد. اگر هم کفش خیلی تنگ باشد، راحت نیست و شما به شکلی غیر طبیعی راه خواهید رفت.
6- هرگز کفش هایی که پاشنه های فوق العاده بلندی دارند، انتخاب نکنید. افراد بسیار کمی می توانند با پاشنه 15 سانتی به خوبی راه بروند. و مظمئنا زمین خواهید خورد علاوه براین شما با پوشیدن چنین کفشی، احساس سرگیجه خواهید کرد.
7- مهمترین توصیه آن است که کفش با پاشنه بیشتر از 3 سانتیمتر نپوشید
Design By : Pichak |