مطالب متفرقه
انار از مدتها پیش به دلیل دارا بودن خواص شفابخش فراوان به عنوان یک صندوق فوق العاده و درمان کننده شناخته شده است.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، گروهی از پزشکان به تازگی به این نتیجه رسیدهاند که نوشیدن آب انار به برطرف کردن ناراحتی و مشکلات در بیماران کلیوی که تحت دیالیز قرار میگیرند، کمک میکند.
از جمله این که نوشیدن آب این میوه احتمال مرگ بیماران کلیوی در اثرعفونتها و مشکلات قلبی مرتبط با این بیماری را کاهش میدهد.
به گفته این متخصصان؛ علت این تاثیر، مقدار بالای آنتی اکسیدان موجود در این میوه است. در واقع این پزشکان با آزمایش روی گروهی از بیماران کلیوی به این نتایج دست یافتهاند.
به گزارش روزنامه دیلی اکسپرس چاپ لندن، انار هم اکنون به عنوان میوهای که فشار خون و کلسترول را پایین میآورد، قدرت باروری را افزایش میدهد و از پوست در برابر خورشید محافظت میکند، شناخته شده است. به علاوه در مطالعهای که اخیرا در آمریکا انجام گرفته معلوم شد که این میوه برای مقابله با سرطان پروستات هم سودمند است.
به گزارش ایسنا، انار سرشار از ویتامین است و به دلیل دارا بودن آهن و سایر املاح دیرهضم است.
انار میوهای خون ساز قوی برای قلب، دفع کننده چربی، برطرف کننده سموم حاصل از عفونتهای داخلی و دافع حرارت است. همچنین مصرف آب انار شیرین با شکر و نشاسته برای درد سینه و درمان سرفه توصیه می شود. انار از تصلب شرائین، پیری زودرس، آلزایمر و سرطانها جلوگیری میکند.
آب انار همان طور که گفته شد خاصیت میکروب کشی و ضد عفونی کنندگی دارد. یک عدد میوه انار به اندازه معمولی، 40 درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین ث را تامین میکند و در عین حال منبع غنی از اسید فولیک، پتاسیم و آهن است.
متخصصان تغذیه میگویند: آنتی اکسیدانهای موجود در انار سه برابر بیشتر از آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز است. انار امکان تشکیل پلاک در عروق خونی را تا 30 درصد کاهش میدهد.
انار برای رفع التهاب معده، درمان کم خونی، افزایش انرژی بدن، درمان اسهال، آرتریت و زردی و نیز برای رفع عطش بسیار مفید است. به علاوه دانه انار هم برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه کاربرد دارد.
تحقیقات نشان می دهد که سیر علاوه بر دارو می تواند بیماری فشار خون بالا را درمان کند.
پزشکان استرالیایی در مطالعات خود 50 بیمار را مورد آزمایش قرار دادند تا بتوانند تأثیر سیر را روی درمان بیماری فشار خون بالای این افراد مورد بررسی قرار دهند و بررسی کنند که آیا سیر بدون دارو نیز مفید است یا خیر؟
در این تحقیقات که در مجله علمی «Maturitas» منتشر شده نشان می دهد که افرادی که به طور روزانه 4 کپسول عصاره سیر مصرف می کردند به نسبت بیمارانی که دارو مصرف می کردند، فشار خون پایین تری داشتند.
پزشکان و متخصصان بر این باورند که سیر برای قلب نیز مفید است. بنیاد قلب بریتانیا اعلام کرد این نتایج به دست آمده باید بیشتر بررسی شود و در این زمینه باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
تحقیقات قبلی انجام شده نشان می دهد که مصرف سیر باعث کاهش کلسترول و فشار خون می شود.
در این تحقیقات جدید که در دانشگاه آدلاید استرالیا انجام شده مصرف روزانه 4 کپسول سیر را به عنوان مکمل داروهای فشار خون بررسی کرده اند.
farsnews
مصرف عسل باعث تحریک و تقویت قلب و همچنین باعث گشادشدن رگ ها شده و جریان خون را در درون شریان های انشعابی افزایش می دهد.
مریم مراداف در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: نقش عسل در درمان سنتی بسیاری از بیماری ها و جراحات مختلف از جمله بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، ریوی، دهان و دندان، دستگاه گوارش، پوست، زخم ها و سوختگی ها مفید است.
وی گفت: قلب پرکارترین عضله بدن است که از زمان جنینی شروع به فعالیت می کند و به صورت طبیعی در تمام طول زندگی انسان حتی یک لحظه هم استراحت ندارد.
این متخصص تغذیه افزود: بیشترین مصرف انرژی را در بین تمام عضلات بدن دارد. ثابت شده است که عسل به علت دارا بودن گلوکز زیاد که راحت هم جذب می شود تأثیر بسیار مهمی روی عضلات قلب در انواع مختلف بیماری های قلبی دارد.
مراداف گفت: مصرف عسل از طرفی باعث تحریک و تقویت قلب و همچنین باعث گشادشدن رگ ها شده و جریان خون را در درون شریان های انشعابی افزایش می دهد.
وی افزود: عسل باعث بهبود وضع فشار مایعات بدن شده و فشار خون را تنظیم می کند و مانع از سکته قلبی می شود.
توصیه می شود تمام بیماران قلبی به ویژه آن دسته از بیماران که مبتلا به انسداد یا تنگی عروق قلبی هستند در مصرف عسل کوتاهی نکنند و البته بیماران قلبی که دیابت دارند نباید اعتدال در مصرف را فراموش کنند.
شام باید قبل از ساعت 8 شب مصرف شود و از مصرف غذاهای حاوی چربی و کربوهیدرات زیاد برای وعده شام باید خودداری شود.
روزها که آفتاب عالم تاب با انوار خود پرده ظلمت را شکافته و جنبش و حیات را القا می کند، موجبات افزایش ترشح هورمون های نیروزایی مثل نورآدرنالین، انسولین و کورتیزول می شود که 70 درصد انرژی لازم را از سوزانیدن مواد قندی و 30 درصد انرژی مورد نیاز را از محل سوزاندن چربی ها فراهم می کنند.
با آغاز شب آرامش درونی،ترمیم و جایگزینی در شهر بدن آغاز می شود، هورمون های سازنده و ترمیم کننده مثل هورمون رشد سوماتوتروپین کار ترمیم و جایگزینی را با دریافت 70 درصد انرژی از سوزانیدن چربی ها و 30 درصد انرژی مورد نیاز از محل سوزاندن قندها فراهم می کند.
با توجه به ریتم های زیستی Bio-Rhythm اشاره شده و فعالیت های هورمون های مختلف بدن توصیه می شود برای جلوگیری از اخلال در روند سوخت چربی ها اولاً شام باید قبل از ساعت 8 شب مصرف شود، ثانیاً از میل کردن شام های حاوی چربی و کربوهیدرات زیاد خودداری کنند و به میل کردن سبزی های پخته یا خام با مقداری غذاهای پروتئینی در وعده شام قناعت شود.
مرتضی صفوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت و گوی تفصیلی درباره اختلالات خواب می گوید: به هر نوع اختلالات خواب در طول شب، واژه بی خوابی اطلاق می شود.
در بعضی شرایط بی خوابی شبانه موقتی بوده به دنبال نوعی استرس یا اضطراب پدید می آید، ولی در بعضی مواقع، بی خوابی علل مهمتری دارد که می تواند ناشی از مشکلات فیزیکی یا مشکلات روحی روانی در فرد باشد.
به گفته وی علل دیگر بی خوابی مشکلاتی از قبیل سوء هاضمه، آسم، تنگی نفس و یا کاهش قند خون است. مصرف الکل به مقدار زیاد و هم چنین استفاده از برخی داروها از عوامل دیگر بی خوابی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می افزاید: قبل از درمان بی خوابی باید مسائلی از قبیل مشکلات تیروئید، وجود افسردگی، دیابت، عفونت و همچنین سطح هموگلوبین خون بررسی شود، چرا که وجود هر یک از این عوامل می تواند منجر به ایجاد بی خوابی شود.
صفوی معتقد است: تغذیه نقش عمده ای در درمان و پیشگیری از بی خوابی دارد. در این بین زمان مصرف انواع مختلف مواد غذایی نیز، بسیار حائز اهمیت است.
وی می افزاید: انواع نان، ماکارونی، سیب زمین و برنج حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات است که در بدن، به آرامی هضم و سوخته می شود. یک عصرانه حاوی مقادیر بالایی از کربوهیدرات و مقادیر کم پروتئین می تواند شما را برای داشتن خواب مناسب شبانه آماده کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه می کند: موز، انجیر، خرما و گوشت بوقلمون حاوی مقادیر بالایی اسید آمینه تریپتوفان هستند. تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود که ترکیب اخیر منجر به حالت خواب آلودگی در فرد می شود.
صفوی می گوید: شیر نیز مقادیر مناسبی تریپتوفان دارد. همچنین ماست حاوی سروتونین است. به همین علت مصرف هریک از این مواد غذایی، ساعاتی قبل از خواب شبانه توصیه می شود.
وی می افزاید: گوشت و شیر کم چرب نیز حاوی مقدار کافی ویتامین B6 هستند. وجود این ویتامین برای سنتز سروتونین در مغز ضروری است.
انواع ماهی های چرب مانند ماهی سالمون و ساردین و همچنین تخمه کدو تخم کتان نیز به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا-3 برای پیشگیری از بی خوابی بسیار مؤثر هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می گوید: تخمه آفتابگردان و کنجد نیز دارای اسیدهای چرب امگا -6 است که این نوع اسید چرب نقش عمده ای در سنتز مواد شیمیایی در مغز دارند.
صفوی می افزاید: کمبود آهن در بدن می تواند یکی از علل عمده کم خوابی باشد. به همین دلیل مصرف مواد غذایی غنی از آهن مانند گوشت قرمز، پسته، بادام و سبزیجات برگ سبز تیره و جگر توصیه می شود.
وی اضافه می کند: کاهو دارای ماده ای به نام Lactocarium است که محرک خواب بوده و به همین علت توصیه می شود قبل از خواب حتماً از سالاد کاهو استفاده شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می گوید: مصرف قهوه، انواع کولا، غذاهای سرخ شده، کره و مارگارین چند ساعت قبل از خواب توصیه نمی شود. هیچ گاه با معده پر به رختخواب نروند؛ چرا که اشکال در هضم مواد غذایی نیز منجر به بی خوابی می شود.
صفوی می افزاید: توصیه می شود افرادی که از مشکل بی خوابی شبانه رنج می برند، در طول هفته حتماً از 8-4بار فعالیت ورزشی برخوردار شوند. استفاده از جوشانده گل ساعت و رازک نیز برای درمان کم خوابی توصیه می شود.
farsnews
از آنجا که ظاهر آلرژی بسیار شبیه بیماری ویروسی و سرماخوردگی است، بسیاری اوقات خانواده ها این دو را با یکدیگر اشتباه می گیرند.
دکتر محمد صادقی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا – واحد علوم پزشکی ایران در خصوص این شباهت گفت: بیمار مبتلا به آلرژی دچار آب ریزش بینی، عطسه و گرفتگی بینی است که این علامت بسیار شبیه سرماخوردگی است اما در عین حال دارای تب ، کوفتگی بدن و بی اشتهایی نمی باشد به این معنی که سایر علایم عفونت ویروسی را دارا نیست.
این متخصص بیماری های گوش ،گلو و بینی با بیان اینکه آلرژی واگیردار نیست؛ خاطرنشان کرد: آلرژی درمان خاص خود را داراست و درمان سرماخوردگی درمان آلرژی نیست.
isna
Design By : Pichak |