مطالب متفرقه
خواب مناسب شبانه کلید تقویت حافظه است .
پژوهشگران می گویند: خواب خوب شبانه نه تنها کلید تقویت حافظه است بلکه به انسان کمک می کند تا آینده را نیز تجسم کند.
“سارا مدنیک” محقق دانشگاه کالیفرنیا و همکارانش اعلام کردند، مرحله خواب رم (حرکت سریع چشم) که در آن رویاهای انسان به بیشترین وضوح خود می رسد نیز برای سیستم حافظه ای انسان مهم است.
در این مطالعه محققان به افراد مورد بررسی چند گروه سه کلمه ای (به عنوان مثال شیرینی، قلب ، شانزده) را نشان دادند و از آنها خواستند تا لغت دیگری را بیابند که با این سه کلمه ارتباط داشته باشد.
در مورد سه کلمه یاد شده پاسخ “شیرین” است.
افراد مورد مطالعه یک بار صبح و بار دیگر بعد از ظهر یا پس از فرو رفتن در مرحله خواب “رم” و یا بدون فرو رفتن در این مرحله خواب مورد آزمون قرار گرفتند.
نتایج این مطالعه نشان داد، عملکردهای صبحگاهی افرادی که به مرحله خواب “رم” فرو رفته بودند تقریبا 40 درصد بهتر بود.
مدنیک گفت: مرحله خواب رم برای جمع بندی تمام اطلاعاتی که بطور روزانه پردازش می کنیم و به خاطر سپردن آن برای استفاده بعدی مهم است.
وی افزود: این مطالعه به ما کمک می کند تا اطلاعات بیشتری درمورد فواید خواب کسب کنیم و به مردم کمک می کند تا برنامه های خواب خود را برای بهروری بهینه و بازیابی حافظه به حداکثر برسانند.
به گفته “دانیل شاکتر” از دانشگاه هاروارد، تحقیق تصویربرداری مغز نشان می دهد که توانایی به یاد آوردن حوادث گذشته اساسا به توانایی افراد برای تصور حوادثی که هنوز رخ نداده اند و حتی شبیه سازی اتفاقات آتی وابسته است.
استرس دوران کودکی عمر را کوتاه می کند .
گروهی از روانشناسان هشدار دادند که سختی ها و استرس های دوران کودکی می تواند اثرات طولانی مدتی بر سلامت فرد بگذارد و به مرگ زود هنگام منجر شود.
این تحقیق نشان می دهد تجربه هایی که در سال های اولیه زندگی کسب می شود می تواند “تاثیرات مادام العمری” بر سلامت فرد داشته باشد.
نتیجه چندین مطالعه نشان می دهد که تجربه استرس های ناشی از کودک آزاری و یا فقر در دوران کودکی، می تواند به بروز بیماری های قلبی، التهاب بافت ها و افزایش سرعت پیرشدن سلول ها بینجامد.
نتایج این مطالعات که در نشست انجمن روانشناسی آمریکا ارایه شد، نشان می دهد تجربه هایی که در سال های اولیه زندگی کسب می شود می توانند “تاثیرات مادام العمری” بر سلامت فرد داشته باشند.
محققان دانشگاه پیتزبرگ در مطالعه ای که انجام دادند رابطه فقر و علائم اولیه بیماری های قلبی را در 200نوجوان سالم بررسی کردند.
آنها متوجه شدند که در بین افراد مورد مطالعه، کسانی که خانواده هایشان فقیرتر بودند، سرخرگ های سخت تر و فشار خون بالاتری دارند.
در مطالعه دیگری که همین گروه تحقیقاتی انجام داد، مشخص شد کودکانی که از خانواده های فقیرتر هستند، بیشتر از دیگران در موقعیت های اجتماعی که در آن مورد استهزا قرار می گیرند، احساس عدم امنیت و تهدید شدن می کنند.
کودکانی که مرگ والدینشان را تجربه می کنند و یا مورد سوءاستفاده قرار می گیرند، در طول زندگی نسبت به تاثیرات استرس آسیب پذیرترند و حتی از طول عمر کوتاه تری برخوردارند.
این افراد همچنین فشار خون بالاتر و ضربات قلب تندتری دارند و همچنین در سه آزمایش سنجش استرس که در آزمایشگاه انجام شد خشونت بیشتری از خود نشان دادند.
کارن متی یوز که رهبری این تحقیقات را بر عهده داشته می گوید: این یافته ها تاییدی بر تحقیقات پیشین است که نشانگر ارتباط بیماری های قلبی و دوران کودکی پراسترس بوده است.
او گفت: موقعیت های استرس زا و غیرقابل پیش بینی موجب می شود که کودکان در مقابل خطرهایی که احساس می کنند، “فوق العاده حساس” شوند.
این محقق افزود: “بنابراین، ارتباط با دیگران برای آنها منشا استرس می شود و می تواند منجر به بالارفتن فشار خون، افزایش میزان التهابات و از بین رفتن ذخیره های بدن شود که این موضوع احتمال ابتلا به امراض قلبی را افزایش می دهد.”
تحقیقات دیگری که در دانشگاه اوهایو انجام شده نشان می دهد کسانی که در دوران کودکی مرگ والدینشان را تجربه می کنند و یا مورد سوء استفاده قرار می گیرند، در طول زندگی نسبت به تاثیرات استرس آسیب پذیرترند و حتی از طول عمر کمتری برخوردارند.
در این تحقیق 132 بزرگسال مورد مطالعه قرار گرفتند و وضعیت جسمی آنها از لحاظ مختلف بررسی شد. آنها همچنین پرسشنامه ای را در مورد پیشینه خود در کودکی تکمیل کردند که از لحاظ افسردگی، سوء استفاده و یا مورد غفلت قرار گرفتن، اطلاعاتی را در اختیار گروه تحقیقاتی قرار می داد.
این آزمایش نشان می داد کسانی که در کودکی با مشقت هایی مواجه بوده اند، “تلومرهای” کوتاه تر و التهاب خون بالاتری دارند.
کسانی که در کودکی چندین دشواری را تجربه می کنند ممکن است 7تا 15 سال از عمرشان کاسته شود.
جانیس کیکولت گلاسر، که رهبری این تحقیق را بر عهده دارد گفت: “سختی های دوران کودکی تاثیرات طولانی مدتی بر سلامت فرد می گذارد و می تواند التهاب و پیرشدن زودهنگام سلول ها را در مقایسه با کسانی که چنین تجاربی ندارند، به دنبال داشته باشد.”
او افزود: “کسانی که در کودکی چندین دشواری را تجربه می کنند ممکن است 7 تا 15 سال از عمرشان کاسته شود.”
وی گفت: “پیشتر تاثیر استرس های دوران کودکی بر سلامت روان مشخص شده بود، اما این اولین بار است که تاثیر استرس بر سلامت جسمی بررسی می شد.”
یک مطالعه که به تازگی در ژاپن انجام شده نشان می دهد مصرف ماهی پرچرب مانند “ساردین” و “سالمون” به پسران نوجوان کمک می کند کمتر احساس افسردگی کنند. اما این تاثیر در مورد نوجوانان دختر مشاهده نشد.
اسیدهای چرب امگا 3از جمله “ایی.پی.ای”EPA و “دی.اچ.ای”DHA بیشتر در ماهی چرب یافت می شود.
از آنجا که تصور می شود این مواد غذایی در عملکرد مغز نقش دارد، محققان بسیاری به فکر افتاده اند تا بررسی کنند که آیا مصرف زیاد این مواد خطر افسردگی را کاهش می دهد یا خیر.
بنابراین محققان دانشگاه “توکیو” رژیم های غذایی و میزان افسردگی را در بیش از شش هزار و500دانش آموز دبیرستانی 12تا 15 بی ارزشی، ناامیدی و اختلال خواب داشتند.
محققان بر اساس پرسش نامه های مصرف غذا و ارزیابی عواملی از جمله سن و سطح تحصیلی والدین متوجه شدند، پسرانی که در رژیم غذایی خود بیشترین میزان مصرف ماهی را داشتند در مقابل آنهایی که ماهی را به کمترین میزان مصرف می کردند، 27 درصد کمتر دچار افسردگی شدند.
همچنینی این مطالعه نشان داد که در میان دختران، روغن ماهی هیچ تاثیری بر افسردگی نداشت.
با وجود این محققان پذیرفته اند که توضیح علت تاثیر متفاوت روغن ماهی بر افسردگی در میان پسران و دختران دشوار است، اما به نکاتی مانند برخورداری از یک نقش ژنتیکی قویتر برای ابتلا به افسردگی در میان زنان در مقایسه با مردان اشاره کردند.
این مطالعه در شماره سپتامبر 2010مجله Pediatrics منتشر شده است.
پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون اعلام کردند نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که برای برطرف کردن احساسات اضطراب و افسردگی ، تاثیر یوگا بهتر از پیادهروی است.
محققین در این تحقیق تاکید کردند: نه تنها یوگا برای رفع اضطراب و افسردگی مفیدتر از پیادهروی است . بلکه اثرات مثبت یوگا برای رفع اضطراب و افسردگی بر هر شکل دیگری از ورزش کردن ارجحیت دارد.
محققان در این پژوهش، مغز افرادی را که یوگا انجام داده بودند با اشخاصی که پیادهروی کرده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.ادامه مطلب...
Design By : Pichak |