سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب متفرقه

محققان می گویند کاهش وزن می تواند به آزاد سازی آلاینده های
آلی پایدار (POPs) در خون منجر شود که تاثیرات چشمگیری بر روی سلامتی فرد
دارد.

این آلاینده های آلی پایدار مواد شیمیایی مصنوعی است که از طریق منابعی
مانند آفت کش ها و تولیدات صنعتی وارد زنجیره غذایی می شود. این مواد با
افزایش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و زوال عقل مرتبط است.

مصرف این آلاینده های آلی پایدار موجب تجمع آنها در بافت چربی می شود که ممکن است در این بافت خطر آفرین نباشد.

اکنون دانشمندان کره جنوبی نشان داده اند که کاهش وزن موجب می شود این آلاینده ها آزاد و وارد جریان خون شود.

این محققان تغییرات وزن را در هزار و 100فرد بزرگسال در مدتی بیش از 10 سال با هفت نوع آلاینده آلی پایدار در خونشان مورد مقایسه قرار دادند.

افرادی که طی این 10 سال 10کیلوگرم و یا بیشتر کاهش وزن داشتند بیشترین میزان آلاینده های آلی پایدار را در خون خود نشان دادند.

در حالی که وجود این آلاینده در خون افرادی که کمتر از 10 کیلوگرم کاهش وزن داشتند کمترین میزان بود.

از سوی دیگر محققان استرالیایی با اشاره به اینکه میزان مضر آلاینده های
آلی پایدار بر سلامت انسان مشخص نیست و از این رو نباید مانع از لاغر شدن
افراد چاق شد.
نوشته شده در دوشنبه 89/6/22ساعت 12:41 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

به گزارش ساینس دیلی، محققان دانشگاه یوتا در آمریکا با استفاده از دو شبکه 16 میکروالکترود که در زیر جمجمه و در بالای مغز کارگذاشته بودند توانستند سیگنال های مغزی را به کلمات ترجمه کردند.
نتایج این تحقیقات در نشریه مهندسی عصبی منتشر شده است.
پرفسور بردلی گریگر مجری این تحقیقات گفت: ما توانسته ایم تنها با استفاده از سیگنال های مغز و یک ابزار لغات گفتاری را رمز گشایی کنیم. این ابزار می تواند برای افراد معلولی که نمی توانند صحبت کنند نوید بخش باشد.
از آنجا که این شیوه نیازمند پیشرفت های بیشتر و کارگذاری الکترودها در مغز است دانشمندان می گویند چند سال دیگر آزمایش های بالینی این شیوه بر روی افراد معلولی که قادر به حرف زدن نیستند انجام خواهد شد.
آنها در بررسی های خود امکان ترجمه سیگنال های مغزی به گفتار رایانه ای را نشان دادند.


نوشته شده در یکشنبه 89/6/21ساعت 5:0 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

یک متخصص تغذیه با اشاره به نقش هندوانه در کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان‌های پروستات، ریه و معده گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که هندوانه در جلوگیری از بروز سرطان پانکراس، کولون، رکتوم و سینه نیز مفید است.

http://static.howstuffworks.com/gif/watermelon-3.jpg

واحد علوم پزشکی ایران، هندوانه را منبع قابل توجه ویتامین C عنوان کرد و گفت: 6 درصد وزن هندوانه را ماده جامد و مابقی وزن آن را آب تشکیل می‌دهد.

وی میزان بتاکاروتن موجود در هندوانه را بالا عنوان کرد و گفت: ویتامین C و بتاکاروتن در گروه آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند. همچنین بررسی‌ها نشان داده لیکوپن موجود در هندوانه حتی از گوجه فرنگی هم بالاتر است.

به گفته این متخصص تغذیه، پتاسیم موجود در هندوانه در کاهش فشار خون موثر بوده و در کاهش خطر تشکیل سنگ کلیه کمک قابل توجهی می‌کند.

وی گفت: هندوانه فاقد کلسترول و چربی‌های اشباع است. این میوه در تقویت سیستم ایمنی و دفاع علیه عفونت‌ها نقش موثری دارد. مصرف هندوانه در کاهش علائم استئوآرتریت و روماتیسم نیز موثر است.


نوشته شده در یکشنبه 89/6/21ساعت 1:47 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

 

دانشمندان در آمریکا دریافته‌اند که ماده‌ای موثر و فعال در قارچ‌های خوراکی وجود دارد که می‌تواند اضطراب را در بیماران مبتلا به سرطان کاهش دهد و خلق آنها را بهبود بخشد.

http://ldteb.persiangig.com/images/mashroom.jpg

چارلز گروب پژوهشگر مرکز پزشکی دانشگاه کالیفرنیا در شهر تورنس و دستیاران وی روی 12 بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته که دچار اضطراب هم بودند مطالعه کردند.

به این بیماران یک دوز از همین ماده موجود در قارچ موسوم به «پسیلوسیبین» یا ویتامین نیاسین داده شد.

به گزارش مجله علمی نیوساینتیسیت،‌ چند هفته بعد از روش درمانی دیگری برای همین بیماران استفاده شد. در طول هر نوع درمان میزان ضربا قلب، دمای بدن و فشار خون بیماران به دقت بررسی شد. همچنین میزان افسردگی و اضطراب و خلق آنها نیز تحت آزمایش قرار گرفت.

محققان متوجه شدند: پس از درمان با پسیلوسیبین، میزان اضطراب و افسردگی بیماران تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرد. بنابراین گزارش، بسیاری از گونه‌های قارچ‌های خوراکی سالیان متمادی به عنوان داروهای خانگی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

این قارچ‌ها خواص ضد سرطان یا ضد ویروسی داشته و برخی از آنها عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشند. حتی برخی از مطالعات نشان می‌دهد که بعضی از انواع قارچ‌ها اثرات مثبت ذهنی و روانی روی انسان دارند. در گذشته از این قارچ‌ها برای بهبود وضعیت روانی افراد قبل از شروع جنگ استفاده می‌شده است.

متخصصان خاطرنشان می‌کنند که قارچ‌ها سبب تقویت استخوانها می‌شوند و ضمن رفع خستگی کمبود ویتامین D را نیز در بدن جبران می‌کنند. همچنین پژوهشگران می‌گویند: مصرف روزانه 100 گرم قارچ خوراکی نیاز بدن به ویتامین C را برطرف می‌سازد. علاوه بر اینها، قارچ یک منبع غذایی غنی از ویتامین B1 و B12 است.


کمبود ویتامین B1 زمینه ساز بروز بیماری بری بری است و ویتامین B12 هم برای خونسازی ضروری است و کمبود آن سبب بروز کم خونی می‌شود. در مجموع مصرف 100گرم قارچ خوراکی تازه، نیاز روزانه افراد بالغ به ویتامین‌های محلول در آب را برطرف می‌سازد. علاوه بر این، یکی از ترکیبات موجود در قارچ که بسیار هم مورد توجه و ضروری است، اسید فولیک است. در حال حاضر یکی از علل مهم کم خونی بویژه در زنان باردار کمبود اسید فولیک است. قارچ‌ها همچنین حاوی نوعی ترکیب موسوم به لوواستاتین هستند که به طور طبیعی در این گیاه خوراکی تولید می‌شود و در کاهش چربی و کلسترول خون بسیار موثر است.

 


نوشته شده در جمعه 89/6/19ساعت 10:40 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

ممکن است بیماری روانی دائما به پزشکان اصرار کند جراحی اش کنند؟

آیا ممکن است کسی آنقدر دماغش را عمل کند که از آن فقط دو حفره روی صورتش باقی بماند یا بخواهد چشم هایش را بزرگ تر از حد معمول کند، یا مثلا توی لب هایش آنقدر چربی بگذارد که 2برابر اعضای دیگر صورتش شوند یا تعدادی از دنده هایش را از قفسه سینه اش بیرون بکشد تا کمرش باریک تر شود؟

پاسخ ما به همه این پرسش ها مثبت است چون بیماری روانی بدریخت انگاری بدن به جای آن که شما را پیش روانپزشک بفرستد، شما را همنشین همیشگی مطب جراحان زیبایی می کند.

«نوعی اشتغال ذهنی به نقصی تخیلی در ظاهر یا چهره بیمار، به طوری که زندگی فرد را بشدت تحت تاثیر قرار می دهد.» این تعریف دکتر سیدهادی معتمدی، روانپزشک از اختلال روانی بدریخت انگاری بدن است.

توضیح او به این معناست که این بیماران تصوری اغراق آمیز نسبت به نوعی نقص در بدنشان دارند.

برای مثال احتمال دارد آنها خیال کنند بینی خیلی بزرگی دارند یا شکل جمجمه شان اشکال دارد، چشم هایشان خیلی ریز است، موهایشان بدشکل است، اندامشان کوچک یا بزرگ هستند و… سرانجام این خیالات آنقدر قوت می گیرند که همه دغدغه فرد در زندگی، تلاش برای تغییر نقص جسمی اش می شود و این دلمشغولی، کارکرد های شغلی و اجتماعی او را تحت تاثیر قرار می دهد.

ممکن است این بیماران واقعا نقصی هم در بدنشان داشته باشند با این حال باور آنها نسبت به این نقص، بیش از آن چیزی است که واقعا وجود دارد.

? سن بحران، 15 تا 30 سالگی

براساس پژوهش های روانپزشکی منتشر شده در سطح جهان، سن شایع بروز این اختلال روانی از 15 تا 30 سالگی است.

دکتر معتمدی می گوید: آمار دقیقی از میزان شیوع این بیماری در جامعه وجود ندارد چراکه بیشتر این بیماران به جای مراجعه به روانپزشک سراغ جراحان زیبایی می روند تا با جراحی، نقص عضو تخیلی شان را برطرف کنند.

با این حال، این عضو هیات علمی دانشکده توانبخشی بهزیستی توضیح می دهد که انجمن روانپزشکی آمریکا، پژوهشی محدود را برای سنجش میزان شیوع این اختلال روانی در میان دانشجویان آمریکایی انجام داده است که نشان می دهد حدود 25 تا 50 درصد از این جوانان، چنین مشکلی دارند.

گرچه این پژوهش در حوزه ای محدود انجام شده است، اما به هر حال مشت نمونه خروار است و این آمار ثابت می کند شیوع اختلال بدریخت انگاری در میان جوانان کم نیست.

او می گوید: اختلال بدریخت انگاری بدن با افسردگی، روانپریشی و اضطراب همراه می شود به طوری که 90 درصد این بیماران مبتلا به افسردگی هستند. میزان اعتماد به نفس و مقبولیت از خود، در بدریخت انگارها بسیار پایین است.

به همین دلیل آنها در برخورد با افراد دیگر راحت نیستند و در موقعیت های اجتماعی احساس می کنند زیر ذره بین اطرافیان قرار گرفته اند.

این روانپزشک هشدار می دهد: پژوهش های پزشکی در سطح جهان گویای آن است که حدود یک سوم این بیماران خانه نشین می شوند و یک پنجم آنها ممکن است اقدام به خودکشی کنند.

? خفتن زیر تیغ جراحی

تمایل بیش از حد به جراحی های زیبایی مکرر از علایم بدریخت انگاری است.

معتمدی با اشاره به پرونده یکی از بیمارانش شرح می دهد: این بیمار آنقدر بینی اش را جراحی کرده بود که از آن فقط 2 حفره کوچک روی صورتش باقی مانده بود و هنوز هم قصد داشت بینی اش را جراحی کند، اما پس از گذراندن دوره درمانی روانپزشکی ، از جراح زیبایی اش شکایت کرد!

به گفته او در برخی از کشورها، هر فرد پیش از جراحی زیبایی باید تحت مشاوره روانپزشکی قرار بگیرد تا از سلامت روان او اطمینان حاصل شود.

با این حال در برخی کشورها مانند ایران، این مشاوره انجام نمی شود و به همین دلیل، براساس آمارها بیشتر شکایت های پزشکی به جراحان زیبایی مربوط می شود چون بدریخت انگارها حتی پس از جراحی های موفقیت آمیز نیز احساس رضایت نمی کنند در حالی که در بیش از 50 درصد موارد، درمان های روانپزشکی بر این بیماران تاثیر مثبتی دارد و نظر آنها را درباره جراحی عوض می کند.

این عضو هیات علمی دانشکده توانبخشی بهزیستی می گوید: قسمت هایی از بدن که بدریخت انگارها نسبت به آنها حساسیت دارند به ترتیب میزان حساسیت، موی سر، بینی، پوست، چشم، سر، لب ها، چانه، شکم، سینه، باسن، پاها و بعد دیگر اندام ها هستند.

بنابر توضیح او، اختلال بدریخت انگاری همیشه برای کم کردن جزئی اضافه از بدن نیست و در مواردی هدف فرد افزودن به بخشی از بدن است.

دکتر معتمدی در این باره مثال می زند: برخی از کسانی که سراغ بدنسازی می روند صرفا به بزرگ کردن غیرطبیعی قسمت هایی از بدن گرایش دارند و هدفشان ورزش نیست.

او همچنین به جراحی های زیبایی شایع میان دختران و زنان اشاره می کند و می گوید: گروهی از این جراحی ها، مثل بزرگ کردن بیش از اندازه لب ها و… هیچ تاثیری بر زیبایی افراد ندارد و حتی چهره آنها را غیرطبیعی و زشت می کند و اگر این افراد پیش از جراحی، مشاوره ای روانپزشکی داشته باشند شاید هرگز اقدام به جراحی نکنند.


نوشته شده در شنبه 89/6/13ساعت 6:31 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

<   <<   21   22   23   24   25   >>   >

Design By : Pichak