مطالب متفرقه
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، عبدالرضا سبحانی مشاور رئیس دانشگاه آزاد اظهار داشت: با تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه غیر دولتی کشور، شاهد روند رو به رشدی در آموزش عالی هستیم به طوری که در حال حاضر از مجموع 367 شهرستان، 347 شهر دارای موسسه آموزش عالی است یعنی در تمام کشور فقط 20 شهر دانشگاه ندارند.
وی اضافه کرد: یکی از کارکردهای مهم دانشگاهها، ارائه خدمات علمی و فرهنگی به جامعه و اقشار مختلف مردم است، بنابراین استادان توانمند، فرهیخته و آشنا به مسائل جامعه باید اطلاعات محیطی خود را افزایش دهند و سیستمهای دانشگاهی در جهت ارتقای توانمندی آنان اهتمام کنند که نقش موثرتری در جامعه ایفا کنند.
سبحانی با اشاره به اینکه تأسیس واحدهای دانشگاهی در شهرهای مختلف، رونق اقتصادی و صنعتی را به دنبال داشته است، تصریح کرد: امروز به برکت وجود دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای کوچکی نظیر لامرد، آباده، نورآباد، خدابنده، گرمی، هیدج، میناب، خورموج، خاش، سقز، صحنه، دره شهر و ...شاهد رشد و شکوفایی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی چنین شهرهایی هستیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد ادامه داد: هر تاثیری که دانشگاههای دولتی بر محرومیتزدایی، رشد صنعتی و فرهنگی جامعه داشته باشند، دانشگاههای دولتی نیز به همان میزان تأثیر گذارند.
وی ادامه داد: دانشگاهها وسازمانهای دولتی، نباید دانشگاههای غیر دولتی را رقیب خود دانسته و درصدد تضعیف آنها برآیند بلکه باید آموزش عالی غیر دولتی را یکی از سازوکار های تعالی آموزش عالی کشور تلقی کنند.
سبحانی با اشاره به آمار تولید مقالات علمی در دانشگاههای مختلف کشور طی سالهای 2000 تا 2010 ، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در سال گذشته با تولید دوهزار و 621 مقاله، بالاترین درصد تولید مقالات علمی در کشور را به خود اختصاص داده است.
سبحانی اضافه کرد: یکی از دلایل موفقیت دانشگاههای غیر دولتی به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی نداشتن بوروکراسی و پیچیدگیهای اداری مشابه سازمانهای دولتی است که موجب میشود کارکردهای موثرتری داشته باشد و این شبکه گسترده آموزش عالی، زمینه رشد و شکوفایی استعدادهای نخبگان در سراسر کشور را فراهم کند.
وی با بیان اینکه کارکرد دانشگاهها، تربیت دانشجویان کارآفرینی است که مورد نیاز بازار کار باشند، گفت: باید زمینه سرمایه گذاریهای مناسب و جهتدار را برای جذب فارغ التحصیلانی که مطابق با نیاز جامعه متخصص میشوند را فراهم کرد.
عضو انجمن آموزش عالی ایران گفت: هر چه آمار دانشمندان کشور افزایش یابد به ارتقای سطح دانش و ظرفیتهای تولید علم کمک کردهایم و به همان نسبت نیز شکوفایی نخبگان و توسعه آموزش عالی را محقق کردهایم.
وی به یک آمار مقایسهای بین وضعیت آموزش عالی ایران و سایر کشورها اشاره کرد و گفت: امروز با توسعه دانشگاههای دولتی و غیر دولتی و در رأس آن دانشگاه آزاد اسلامی، از هر 100 هزار ایرانی، حدود پنج هزار نفر دانشجو هستند که این رقم بسیار قابل توجهای است این در حالی است که این رقم قبل از انقلاب اسلامی کمتر از 300 نفر بوده است.
سبحانی با اشاره به اینکه جامعهای پیشرفته است که ظرفیتهای مادی و معنوی آن در جهت رفع نیازها و تعالی انسانها استفاده شود، گفت: توسعه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مقدمات این پیشرفت را فراهم می کند.
مشاور رئیس دانشگاه آزاد ضمن تقدیر از عملکرد وزیر علوم و تحقیقات و فناوری که با یک نگاه مثبت از جریان آموزش عالی غیر دولتی حمایت میکند، گفت: ما همواره شاهد حمایتهای بی دریغ وزارت علوم از توسعه آموزش عالی غیر دولتی به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی هستیم که یکی از آن موارد تصویب پرداخت نیمی از هزینه تحصیلی کلیه دانشجویان دکترای بورسیه دانشگاه آزاد اسلامی توسط وزارت علوم است که در تاریخ آموزش عالی کشور به عنوان یک اقدام توسعه دهنده ثبت خواهد شد.
معاون اجرایی سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام نتایج آزمونهای کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی در نیمه دوم بهمن ماه خبر داد.
حسین توکلی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: 139 هزار و 371 نفر در آزمونهای علمی کاربردی پذیرش می شوند که از این تعداد 96 هزار و 181 نفر در دوره کاردانی خواهند بود.
وی اظهار داشت: همچنین از تعداد کل ظرفیت این دانشگاه،1 هزار و 100 نفر در دوره کارشناسی و 42 هزار و 80 نفر در دوره کارشناسی ناپیوسته پذیرش می شوند.
به گزارش مهر، 199 هزار و 120 نفر در آزمونهای کاردانی و 201 هزار و 67 نفر در آزمونهای کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی ثبت نام کرده بودند.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به تصویب واگذاری آزمون گواهینامه به دانشگاههای علوم پزشکی گفت: شرایط برگزاری آزمون کتبی و شفاهی در این آزمون به دانشگاهها اعلام شد.
دکتر سیدامیرمحسن ضیایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آزمون گواهینامه سال آینده همزمان با آزمون ارتقای سال آخر برای دستیاران رشته های تخصصی پزشکی در تیرماه برگزار می شود در واقع دستیاران سال آخر در این آزمون شرکت می کنند و در صورت قبولی گواهینامه خود را دریافت می کنند.
وی افزود: آزمون در دو بخش کتبی و عملی خواهد بود که امتحان عملی به شکل آسکی یا ایستگاهی مهارت های بالینی دستیار را در رشته تخصصی خودش می سنجد.
ضیایی یادآور شد: آزمون کتبی از سوی 8 دانشگاه علوم پزشکی تیپ یک شامل دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهیدبهشتی، اهواز، مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، کرمان برگزار می شود و آزمون شفاهی که به صورت آسکی (ایستگاهی) خواهد بود در دانشگاههای مجری تربیت دستیار برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ابلاغی که به دانشگاهها داده شده، دستیاران هر چند دانشگاه به صورت منطقه ای در یک دانشگاه امتحان کتبی می دهند.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی گفت: فرد در صورت قبولی در دو امتحان کتبی و عملی و کسب حدنصاب مورد نظر که به همراه دستورالعمل اجرایی اعلام می شود، می تواند به عنوان متخصص وارد حوزه کاری شود.
ضیایی اظهار داشت: به دلیل پیشینه واگذاری آزمونهای ارتقا به دانشگاههای علوم پزشکی و عملکرد موفق دانشگاهها در این زمینه، تصمیم گرفته شد آزمون گواهینامه به دانشگاهها واگذار شود.
خبرگزاری فارس: آئیننامه انضباطی دانشجویان به دلیل اهمیت مسئله پوشش در دانشگاهها و ضرورت اتخاذ رویه واحد در این خصوص با مشخص کردن مصادیق غیر مجاز پوشش دانشجویان دختر و پسر در دانشگاهها اعلام شد.
به گزارش خبرنگار زنان باشگاه خبری فارس «توانا» در این آئیننامه انضباطی که در تاریخ 13 آذر 89 از سوی سهراب رضائی رئیس مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم (ص) به دانشکده تربیت دبیر فنی، آموزشکده فنی و حرفهای، کشاورزی، تربیت بدنی و مراکز تربیت معلم ابلاغ شد، آمده است: به پیوست نامه شماره 1278، ک.م در تاریخ 22 آبان 89 وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری در خصوص آئیننامه انضباطی دانشجویان به انضمام مصوبه پانصد و شصت و ششمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 29 خرداد 89 در خصوص راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف ارسال میشود و اعلام میشود نظر به اهمیت موضوع، توجه به آئین نامه فوقالذکر و رعایت آن مورد انتظار است.
* مصادیق غیر مجاز برای دختران؛ استفاده از ناخن مصنوعی ممنوع
این بخشنامه اعلام میکند: استفاده از کلاه بدون مقنعه، پوشاندن کامل موی سر، گردن، سینه و هر جای دیگر بدن به جز صورت و دستها تا مچ ضروری است؛ پوشیدن روسریهای نازک، کوتاه و جوراب نازک، استفاده از دامن به جز برای افراد خاص مانند زنان باردار، شلوارهای چسبان و کوتاه، طلا و جواهراتی که مستلزم سوراخ کردن قسمتی از بدن هستند به جز گوشواره، بلند بودن ناخن بیش از معمول، استفاده از ناخن مصنوعی، جواهرات ناخن یا طرحهای هنری روی ناخن و لاک، استفاده از جواهرات و زیورآلات غیر معمول مانند زنجیر پا و نگینهای دندان ممنوع است.
آرایش صورت و مو به طور غیر متعارف مانند تاتو کردن، بافتن مو و درست کردن مو به صورت تیغ تیغی، مانتوهای نامناسب مانند مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان و مانتو با رنگهای تند و زننده و چادرهای نامناسب مانند چادرهای نازک و توری از مصادیق غیر مجاز برای دختران است.
* مصادیق غیرمجاز برای پسران؛ رنگ کردن مو ممنوع
این بخشنامه میافزاید: استفاده از کراوات و پاپیون، استفاده از البسه زنانه، شلوارهای کوتاه، چسبان، تنگ و نازک، استفاده از زیورآلات، گردن بند، زنجیر، مچبند، دستبند، گوشواره، لاک و انگشتر طلا (به استثنای حلقه ازدواج) و استفاده از رنگها و آرایشهای مو به صورت تند و زننده ممنوع است.
بلند بودن مو بیش از حد معمول به طوری که از یقه لباس پایینتر بیاید، استفاده از کلاه ورزشی، کلاههای نامتناسب با محیط دانشگاه، برداشتن ابرو، تاتو و رنگ کردن آن، لباسهای اندامی مردانه، تنگ و چسبان با آستین خیلی کوتاه مانند حلقهای یا رکابی مصادیق غیر مجاز برای پسران دانشجو است.
* مصادیق غیر مجاز برای دختران و پسران؛ پوشیدن لباسهای دارای تصاویر عاشقانه ممنوع
در این بخشنامه آمده است: مچبندهای دست و پا غیر متعارف که دارای نقوش زننده، علائم گروههای ضد اسلام، ضد انقلاب و ضد اخلاق و یا رنگدار، پولکدار، چراغدار، قفلدار و زنجیر دار هستند، استفاده از پیشانیبند، شال و دستمال گردن، کمربند، انگشتر و کیفهایی که دارای نقوش و نوشتههایی با حروف لاتین و زننده یا دارای علامت گروههای ضد اسلام، ضد انقلاب و ضد اخلاق باشد، ممنوع است.
استفاده از لباسهایی که روی آن تصاویر زن، الفاظ رکیک، عبارات عاشقانه و مبتذل، تصاویر فکاهی، پوچ و بیمعنا، شعارهای قومی و نژادی، آرم و نشانههای ضد اسلام، ضد انقلاب و گروههای خاص حاوی تبلیغات تجاری که بر اساس هنجارهای اجتماعی میتواند زننده یا توهینآمیز تلقی شوند یا محیط آموزشی را خصمانه سازد، خالکوبی در نواحی قابل رؤیت بدن، استفاده از لباسها و آرمهایی که متعلق به گروههای خاص انحرافی از جمله رپ و هوی است، تاتو صورت (لب، ابرو و چشم) مصادیق غیر مجاز برای دختران و پسران دانشجو است.
*** پوشش مناسب در دانشگاه
* رنگ لباسها نباید تند و زننده باشد
در این بخشنامه در خصوص پوشش در دانشگاهها آمده است: لباسها همواره باید ساده و آراسته، با وضعیت مناسب و در شأن دانشگاه بوده و با لباسهای سایر محیط ها نظیر جشنها و محیط های تفریحی و ورزشی متفاوت و به دور از مدلهای افراطی باشد، رنگ لباسها باید متعادل بوده و تند و زننده نباشد بهگونهای که موجب جلب توجه نشود، لباسهای مورد استفاده در دانشگاه باید از مصادیق لباسهای غیر مجاز نباشد.
* پوشیدن کفش با پاشنه بیش از 5 سانتیمتر ممنوع
کفشها باید ساده و در شأن و منزلت دانشگاه باشد، کفشهای صندل و دمپایی، پاشنههای خیلی بلند (بالای 5 سانتی متر)، پوتینهای بلند (تا زانو) در صورتی که بر روی شلوار پوشیده شود و کفشهایی که در مهمانیها و مجالس ویژه استفاده میشود در محیط دانشگاه نباید پوشیده شود، پوشیدن جوراب در محیط آموزشی لازم است، رنگ جورابها و کفشها باید متعادل بوده، تند و زننده نباشد.
جواهر و زیورآلات مورد استفاده در محیط آموزشی باید از مصادیق مجاز مانند حلقه ازدواج و ساعت باشد؛ استفاده از مواد معطر ملایم مجاز است.
* استفاده از پروتز و ژل برای پسران و لوازم آرایشی صورت برای دختران ممنوع
آرایش و ترکیب ظاهری: بهداشت و پاکیزگی فردی شرط لازم برای دانشجویان است، آرایشهایی که جنبه زیبایی، جلب توجه دیگران را دارد در محیط آموزشی ممنوع است مانند استفاده از پروتز و ژل برای پسران و لوازم آرایشی صورت برای دختران.
طول ناخنها باید مناسب باشد ضمن اینکه استفاده از لاک، ناخن مصنوعی و جواهرات ناخن ممنوع است و آرایش و پیرایش موها باید مناسب با شأن دانشگاه باشد.
* پوشیدن لباسهای فرم خیلی تنگ و یا خیلی گشاد مجاز نیست
این بخشنامه در خصوص پوشش مختص به بخشهای بالینی، حرفهای و آزمایشگاهی میافزاید: پوشیدن لباس فرم در بخشهای بالینی و حرفهای ضروری و لازم است؛ پوشیدن لباسهای فرم خیلی تنگ و یا خیلی گشاد مجاز نیست و ضخامت لباسهای فرم باید به گونهای باشد که از ورای آن لباسهای زیر مشخص نباشد ( از پوشیدن لباس زیر به تنهایی و یا لباسهای رکابی و حلقهای که قسمتی از بدن مشخص میشود باید خودداری شود).
لباسها باید تمیز و مرتب باشد به خصوص لباسهایی که در محیط بیمارستان استفاده میشود؛ پوشیدن جوراب با ضخامت مناسب و کفش با پاشنه مناسب ضروری است، استفاده از جواهرات و زیورآلات در محیط های بالینی، کارآموزی و کارورزی باید از مصادیق جواهرات و زیورآلات مجاز باشد و استفاده از عطر و ادکلن با بوهای تند در بخشهای بالینی ممنوع است؛ آرایش صورت و بلندی ناخنها در بخشهای بالینی و تشخیصی ممنوع است.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان گفت: دور دوم اعزام دانشگاهیان به سفر عمره مفرده از 25 بهمن آغاز می شود .
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد رضا فقیهی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ افزود: در دور دوم اعزام دانشگاهیان به عمره مفرده در سالجاری، 25 هزار نفر در قالب 202 کاروان به عمره مشرف می شوند .
وی گفت : در مرحله نخست این دور از سفرها ، تا 15 اسفند 10 هزار دانشجوی پسر در قالب 80 کاروان به عمره اعزام خواهند شد .
رئیس ستادعمره و عتبات دانشگاهیان افزود : سه هزار استاد دانشگاه ها نیز 22 اسفند تا سوم فروردین سال آینده در قالب 24 کاروان به عمره می روند .
فقیهی زمان اعزام زوج های دانشجو را به عمره مفرده نیز چهارم فروردین تا پنجم اردیبهشت سال 90 اعلام کرد .
وی گفت: در این مرحله 12 هزار نفر در قالب 98 کاروان به عمره خواهند رفت.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان با بیان اینکه همه دانشگاهیان تا 17 اردیبهشت و قبل از آغاز امتحانات پایان نیمسال تحصیلی به کشور باز خواهند گشت افزود: جزئیات همه پروازهای مربوط به عمره دانشگاهیان تا ده روز دیگر در پایگاه اطلاع رسانی این ستاد به نشانی www.labbayk.com قرار می گیرد .
فقیهی از آغاز توزیع بسته های فرهنگی میان دانشگاهیانی که به عمره مشرف می شوند خبر داد .
وی همچنین گفت : امسال در حدود 10 هزار نفر از نخبگان و دانشگاهیان فعال نیز در قالب کاروان های جداگانه ای به عمره مفرده اعزام خواهند شد.
رئیس ستادعمره و عتبات دانشگاهیان افزود : دو پرواز حین و بعد از برگزاری آزمون های کارشناسی ارشد و دکتری اختصاص داده شده است تا دانشجویان متقاضی شرکت در این آزمون ها نیز بدون مشکل به این سفر معنوی بروند .
فقیهی درباره اعزام دانشجویان به عتبات عالیات نیز گفت : از ابتدای امسال هفت هزار نفر به عتبات عالیات سفر کرده اند و این رقم تا پایان سال به نه هزار نفر خواهد رسید .
Design By : Pichak |