سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب متفرقه

دکتر علی مرادزاده رئیس دانشگاه صنعتی شاهرود با تسلیت ایام سوگواری حضرت امام حسین (ع) و یاران باوفایش و با عنایت به آغاز هفته پژوهش ، ضمن گرامیداشت این هفته ، برانجام فعالیت های پژوهشی کاربردی در راستای رفع مشکلات جامعه تأکید نمود.
وی همچنین خبر تصویب رشته ی مهندسی مکاترونیک در مقطع کارشناسی را اعلام نمود . لازم به ذکر است این دانشگاه پیش از این در مقطع کارشناسی ارشد رشته ی مهندسی مکاترونیک را دایر نموده است.


نوشته شده در یکشنبه 89/10/12ساعت 11:10 صبح توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

فرصت مجدد برای ویرایش اطلاعات داوطلبان آزمون سراسری سال آینده

خبرگزاری فارس: سازمان سنجش اعلام کرد: داوطلبانی که در زمان مقرر ثبت‌نام کرده‌اند، می‌توانند برای اطمینان از اطلاعات ثبت‌نامی خود به سامانه ویرایش اطلاعات ثبت‌نامی که از 25 بهمن تا دوم اسفند بر روی پایگاه این سازمان قرار می‌گیرد، مراجعه و پس از مشاهده اطلاعات ثبت‌نامی، اطلاعات خود را ویرایش کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، سازمان سنجش آموزش کشور طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: داوطلبانی که در زمان مقرر 16 آذر تا اول دی ثبت‌نام کرده‌اند، می‌توانند برای اطمینان از اطلاعات ثبت‌نامی خود به سامانه ویرایش اطلاعات ثبت‌نامی که از 25 بهمن تا دوم اسفند بر روی پایگاه این سازمان به نشانی www.sanjesh.org قرار خواهد گرفت، مراجعه و پس از مشاهده اطلاعات ثبت‌نامی، در صورت لزوم بر اساس دستورالعمل مندرج اطلاعات خود را ویرایش کنند.


بر اساس این اطلاعیه داوطلبان از هر گونه اقدام دیگر (مراجعه حضوری، ارسال درخواست پستی یا الکترونیکی و تماس تلفنی) خودداری کنند که به هیچ عنوان به درخواست آنان عمل نخواهد شد.


همچنین بر اساس این اطلاعیه، آن دسته از متقاضیانی که به هر دلیل در زمان تعیین شده برای ثبت‌نام، موفق به ثبت‌نام در آزمون سراسری سال1390نشده یا در آزمون ثبت‌نام کرده اما موفق به اعلام علاقمندی به دانشگاه پیام‌نور و مؤسسات غیرانتفاعی نشده‌اند یا علاقه‌مند به شرکت در گروه‌های آزمایشی هنر یا زبان‌های خارجی هستند اما علاقه‌مندی خود را در مرحله ثبت‌نام اعلام نکرده‌اند نیز می‌توانند در تاریخ‌های اعلام شده "25بهمن تا دوم اسفند " به پایگاه اینترنتی سازمان سنجش مراجعه و با توجه به دستورالعمل مربوط، حسب مورد به ثبت‌نام یا اعلام علاقه‌مندی به دانشگاه پیام‌نور و مؤسسات غیرانتفاعی و همچنین گروه آزمایشی هنر یا زبان‌های خارجی اقدام کنند.


نوشته شده در جمعه 89/10/10ساعت 11:19 صبح توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

ارزیابی دانشگاههای مالزی نتیجه یک کار کارشناسی و مستمر بوده است

کوالالامپور - دفتر منطقه ای خبرگزاری مهر در جنوب شرق آسیا: رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی جنوب شرق آسیا گفت: ارزیابی دانشگاههای مالزی نتیجه یک کار کارشناسی و مستمر بوده و در این ارزیابی توسعه تحصیلات تکمیلی مدنظر قرار گرفته است.

عزیزالله معماریانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: طی ارزیابی اخیر دانشگاههای مالزی تعداد دانشگاههای مورد تایید در مقطع دکتری از 5 به 14 دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد از 8 به 17 دانشگاه افزایش یافته است.


وی اظهار داشت: تنها در مقطع کارشناسی تعداد دانشگاههای مورد تایید از 27 دانشگاه به 4 دانشگاه کاهش یافته است.


وی تاکید کرد: ارزیابی دانشگاهها با توجه به سه محور کیفیت دانشگاهها، سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در خصوص تامین نیروی انسانی کشور و مشورت با دانشجویان انجام می شود.


رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی جنوب شرق آسیا این رایزنی را مسئول کنترل کیفی تحصیلات دانشجویان ایرانی در دانشگاههای منطقه دانست و گفت: در ارزیابی کیفی بودجه تحقیقاتی، امکانات آزمایشگاهی، پهنای باند اینترنتی، پروژه های دانشگاه در ارتباط با صنعت، هرم هیئت علمی و نسبت استاد به دانشجو مورد بررسی قرار گرفته است.


وی با تاکید بر اهمیت نظرات دانشجویان گفت: به منظور ارزیابی دانشگاهها جلسات متعددی با دانشجویان برگزار شده و نظرات دانشجویان تاثیر زیادی در ارزیابیها داشته است.


معماریانی به دانشجویان ایرانی توصیه کرد قبل از انتخاب دانشگاه خود در مالزی و کشورهای جنوب شرق آسیا در خصوص کیفیت و اعتبار دانشگاهها تحقیقات لازم را انجام داده و از فرصت تحصیل در دانشگاههای بسیار خوبی که متاسفانه نسبت به آنها شناختی وجود ندارد استفاده کنند.


وی با بیان اینکه رایزنی علمی تمایل دارد آمار دانشجویان ایرانی در مالزی و کشورهای جنوب شرق آسیا افزایش پیدا کند گفت: ما آمادگی داریم دانشگاههای جدید و برجسته را به فهرست دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان اضافه کنیم.


رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی جنوب شرق آسیا ارزیابی جدید را شامل دانشجویان فعلی دانشگاههای مالزی ندانست و گفت: تنها تعدادی از دانشجویانی که در حال گذراندن دوره زبان یا دروس پیش نیاز بوده و هنوز به عنوان دانشجو ثبت نام نکرده بودند دچار مشکلاتی شدند که با برنامه ریزی انجام شده مشکلات این دانشجویان مرتفع شده و مشکلات برخی از آنان در آینده نزدیک رفع خواهد شد.


وی تصریح کرد: دانشجویانی که در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل بوده و دانشگاه محل تحصیل آنها مورد تایید وزارت علوم قرار نگرفته می توانند نسبت به درخواست انتقال خود به دانشگاههای ایران اقدام کنند.


وی توقف ثبت نام از دانشجویان جدید ایرانی در دانشگاه MMU را تکذیب کرد و گفت: به منظور حل و فصل مشکلات برخی دانشجویان ایرانی این دانشگاه جلساتی بین مسئولین دانشگاه MMU و رایزنی علمی برگزار شد و مسئولین ثبت نام این دانشگاه تنها به مدت سه روز ثبت نام را تا زمان پایان جلسات با رایزنی علمی دانشجویان ایرانی تعلیق کرده بودند.


معماریانی به جلسات خود با مسئولین دانشگاه MMU اشاره کرد وگفت: این جلسات نتایج مثبتی داشته و رفتار مسئولین دانشگاه MMU با دانشجویان ایرانی بهتر از قبل شده است.


وی از دانشجویان ایرانی خواست هرگونه بی احترامی و توهین به خود در دانشگاهها را به رایزنی اطلاع دهند و در عین حال از آنان خواست با رفتار مناسب و در شان یک ایرانی ذهنیت مناسبی را نسبت به جامعه ایرانی فراهم کنند.


رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی جنوب شرق آسیا در خصوص فرزندان ایرانیان شاغل به تخصیل در مقاطع دکتری و بازرگانان و ایرانیان مقیم در مالزی گفت: در این زمینه هیچ مشکلی وجود ندارد و جهت انتقال دانشجویان مقطع کارشناسی که مجوز اقامت آنها در مالزی وابسته به والدین آنهاست می توانند نسبت به انتقال به دانشگاههای شبانه و غیرانتفاعی اقدام کنند.


وی در پاسخ به سوالی در خصوص مشکلات اخذ پذیرش برای دانشجویان ایرانی در دانشگاه UM و پرداخت اجباری هزینه غیرمعمول به یک شرکت واسطه ایرانی جهت اخذ پذیرش گفت: در این خصوص مکاتبات زیادی با این دانشگاه انجام شده و غیر آکادمیک بودن این رفتار از سوی این دانشگاه به آنان گوشزد شده اما تا کنون هیچ پاسخ و اقدام مثبتی از سوی این دانشگاه مشاهده نشده است.

unp.ir


نوشته شده در چهارشنبه 89/10/8ساعت 12:54 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

خبرگزاری فارس: فریدون رهنما گفت: دانشگاه‌ آزاد توانست در زمینه شیمی در خاورمیانه در سال 2010 رتبه اول را کسب کند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری فارس، فریدون رهنما معاون پژوهشی دانشگاه آزاد ظهر امروز در یک نشست خبری گفت: جشنواره فرهیختگان همزمان با مسابقات ربوکاپ آزاد ایران 17 تا 23 فروردین ماه برگزار می‌شود.


وی با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه آزاد در زمینه پژوهش گفت: ما برای نهادسازی پژوهش مراکز تحقیقاتی پیشرفته را در این دانشگاه ایجاد کرده‌ایم که در این زمینه مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما و در اردبیل و شهرکرد و مرکز تحقیقات دامپروی و واحد خوراسگان فعالیت‌های خوبی را داشته است.


وی ادامه داد: موضوع شرکت‌های دانش بنیاد هم مورد توجه برنامه پنجم و نقش جامع علمی کشور بوده است و نیز در دانشگاه آزاد قصد داریم شرکت‌های دانش بنیان را توسعه دهیم و تاکنون 22 مرکز رشد موفق به اخذ مجوز در این دانشگاه شده است.


وی با اشاره به نشریات علمی پژوهشی دانشگاه آزاد گفت: در حال حاضر 114 مجله علمی پژوهشی در این دانشگاه فعال هستند که نزدیک به 20 عنوان از این مجلات از وزارت علوم تاییدیه لازم را دریافت کردند و یک مجله نیز از وزارت بهداشت مجوز خود را گرفته است و 10 عنوان مجله دیگر نیز موافقت اولیه خود را دریافت کرده‌اند.


رهنما گفت: برای توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات در دانشگاه آزاد موفق شده‌ایم همه واحد‌های دانشگاهی را به فیبر نوری مجهز کنیم.


وی با اشاره به اینکه نرخ رشد تولیدات علمی کشور در سال 2010 بالاترین نرخ رشد در بین کشورهای دیگر بوده است، گفت: نرخ رشد دانشگاه آزاد در سال جاری میلادی حدود 57.4 درصد بوده است که در مقایسه با نرخ رشد تولید علمی وزارت علوم و بهداشت بالاتر بوده است.


معاون پژوهشی دانشگاه آزاد گفت: در سال 2010 این دانشگاه توانسته رتبه اول بیشترین ارجاعات به مقالات علمی را در بین دانشگاه‌های جهان اسلام کسب کند.


وی ادامه داد: به طور میانگین به هر مقاله از دانشگاه آزاد 4 ارجاع شده است و ما توانستیم در زمینه شیمی در خاورمیانه در سال 2010 رتبه اول را کسب کنیم.


وی گفت: بودجه پژوهشی دانشگاه آزاد 5 درصد است که هم اکنون بودجه پژوهشی این دانشگاه حدود 75 میلیارد تومان است و این بودجه در واحدهای جامع دانشگاه آزاد به 10 درصد نیز می‌رسد.


رهنما گفت: ما در دانشگاه آزاد صندوق حمایت از نخبگان را طراحی کرده‌ایم که امید داریم برای سال 90 این صندوق را عملیاتی کنیم.


نوشته شده در دوشنبه 89/10/6ساعت 12:40 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

رتبه بندی دانشگاه‌های جهان براساس شاخص‌های ISI

بر اساس آخرین رتبه‌بندی پایگاه ESI موسسه اطلاعات علمی(ISI) در مجموع شانزده دانشگاه کشور توانسته‌اند در یک یا چند حوزه علمی خاص در جمع دانشگاه‌های برتر جهان قرار گیرند.

دکترعبدالرضا نوروزی چاکلی، مدیر گروه علم‌سنجی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این که آخرین رتبه بندی دانشگاه‌های جهان بر اساس سه شاخص «تعداد مقاله»، «تعداد استناد» و «نسبت استناد به هر مقاله» توسط پایگاه ESI موسسه اطلاعات علمی(ISI) انجام می شود، گفت: این رتبه‌بندی بر اساس اطلاعات نمایه شده دوره 10 سال و هشت ماهه اول ژانویه 2000 میلادی تا 31 آگوست 2010 (11 دی 1378 تا 9 شهریور 1389) صورت گرفته که در اول نوامبر سال 2010 (10 آبان 1389) توسط پایگاه ESI روزآمدسازی شده است.

وی با بیان این که در این رتبه‌بندی، در مجموع تنها تعداد چهار هزار و 339 دانشگاه جهان موفق به حضور در یکی از رتبه‌های این مؤسسه شده‌اند، افزود: در عین حال، هر یک از دانشگاه‌ها،‌ در حوزه‌های موضوعی خاص دارای رتبه‌های متفاوتی هستند که پایگاه ESI، رتبه دانشگاه‌های جهان را در بازه‌های زمانی تقریبیِ 10 ساله و در 22 حوزه موضوعی خاص و همچنین در تمامی حوزه‌های موضوعی تعیین می‌کند.

نوروزی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که مطابق آخرین رتبه‌بندی‌های انجام شده توسط آن مؤسسه، در مجموع، شانزده دانشگاه کشور توانسته‌اند در برخی از حوزه‌های موضوعی همچون شیمی، مهندسی، پزشکی بالینی، علوم مواد، علوم کشاورزی، علوم گیاهی و جانوری و داروشناسی و سم‌شناسی در کنار سایر دانشگاه‌های جهان قرار گیرند. این در حالی است که تعداد دانشگاه‌های ایرانیِ‌ حاضر در رتبه‌بندی های قبلی آن پایگاه، چهارده دانشگاه بود. از سویی دیگر، در مجموع در رتبه‌بندی اخیر نسبت به رتبه‌بندی قبلی این پایگاه، حوزه‌های «علوم گیاهی و جانوری» و «علوم کشاورزی» به حوزه‌های دارای رتبه «دانشگاه تهران» و حوزه «شیمی» به حوزه‌های دارای رتبه «دانشگاه تبریز» افزوده شده است.

به گفته وی علاوه بر آن، دو دانشگاه «علوم پزشکی اصفهان» و «مازندران» که پیشتر شرایط حضور در رتبه‌بندی‌های این پایگاه را کسب نکرده بودند، توانستند در رتبه‌بندی اخیر، در جمع دانشگاههای برتر جهان جای گیرند و به این ترتیب، شمار دانشگاه های ایرانیِ حاضر در رتبه‌بندی پایگاه ESI را به شانزده دانشگاه برسانند.

نوروزی با مقایسه این رتبه‌بندی با رتبه بندی انجام شده در بازه زمانی گذشته گفت: پیشتر، هیچ یک از دانشگاه‌های کشور نتوانسته بودند در حوزه‌های «علوم گیاهی و جانوری» و «علوم کشاورزی» حائز رتبه‌های جهانی در آن پایگاه شوند. همچنین، دو دانشگاه «علوم پزشکی اصفهان» و «مازندران» به تازگی توانسته‌اند در این رتبه‌بندی ها جای گیرند و با وجود تازگی ورود این دانشگاهها در کنار دانشگاههای برتر جهان در برخی از موارد رتبه‌های قابل قبولی را نیز به خود اختصاص داده‌اند، به طوری که «دانشگاه مازندران» به لحاظ «نسبت استناد به هر مقاله» پیش از دانشگاه های موفقی همچون «صنعتی شریف»، «تهران»، «شیراز» و مانند آن قرار گرفته است.

به همین ترتیب، «دانشگاه صنعتی اصفهان» توانسته است به لحاظ «نسبت استناد به هر مقاله»،‌ پیش از دانشگاه هایی چون «علوم پزشکی تهران» و «علوم پزشکی شیراز» جای گیرد. علاوه بر آن، یکی دیگر از تغییرات انجام شده در رتبه‌های دانشگاههای کشور در رتبه‌بندی اخیر پایگاه ESI،‌ در «دانشگاه تبریز» رخ داده که توانسته است حوزة شیمی خود را در این رتبه‌بندی ها وارد کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: علاوه بر رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در حوزه‌های موضوعی خاص، ISI در تمامی حوزه‌های موضوعی نیز دانشگاه‌های جهان را رتبه‌بندی می‌کند. مطابق بررسی‌های انجام شده، دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، آزاد اسلامی (کل واحدها)، شیراز، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی شهید بهشتی، تبریز، رازی کرمانشاه، بوعلی‌سینای همدان، تربیت مدرس، علوم پزشکی اصفهان و مازندران در میان چهار هزار و 339 دانشگاه جهان که رتبه‌بندی بر روی آن‌ها صورت گرفته است، به ترتیب در رتبه‌های 474، 706، 756، 873، 914، 933، یک هزار و 184، یک هزار و 234، یک هزار و 578،یک هزار و 684، یک هزار و 746، یک هزار و 810، یکهزار و 825، یکهزار و 844، دو هزار و 52 و دو هزار و 463 قرار گرفته‌اند.
وی افزود: در تمامی حوزه‌ها بر اساس تعداد استناد، دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران، شیراز، علوم پزشکی شهید بهشتی، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، تربیت مدرس، آزاد اسلامی (کل واحدها)، رازی کرمانشاه، بوعلی‌سینای همدان، علم و صنعت ایران، تبریز، علوم پزشکی شیراز، مازندران و علوم پزشکی اصفهان، شانزده دانشگاه ایرانی هستند که در میان چهارهزار و 339 دانشگاه جهان که رتبه‌بندی بر روی آن‌ها صورت گرفته است، به ترتیب در رتبه‌های یکهزارو 61، یکهزار و444، یکهزارو 517، یکهزارو540، دوهزار و42، دوهزارو 53، دوهزارو133، دوهزارو 145، 2 هزارو 165، دوهزارو 182، دو هزارو435، دو هزارو 632، دوهزارو 651، سه هزار و24، سه هزارو424 و سه هزارو 618 قرار گرفته‌اند.
وی درباره رتبه بندی دانشگاه ها بر مبنای «نسبت استناد به هر مقاله» افزود: در تمامی حوزه‌ها، دانشگاه‌های علوم پزشکی شیراز، تربیت مدرس، رازی کرمانشاه، علوم پزشکی شهید بهشتی، بوعلی‌سینای همدان، مازندران، شیراز، تبریز، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی تهران، صنعتی شریف، تهران، علوم پزشکی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران و آزاد اسلامی (کل واحدها)، شانزده دانشگاه ایرانی هستند که به لحاظ «نسبت استناد به هر مقاله»، در میان چهار هزارو 339 دانشگاه جهان که رتبه‌بندی بر روی آن‌ها صورت گرفته، قرار گرفته‌اند و به ترتیب، رتبه‌های سه هزارو 156، سه هزارو 373، سه هزارو519، سه هزار و586، سه هزارو826، سه هزارو 920، چهار هزارو 112، چهار هزار و117،چهار هزار و207، چهارهزار و 251، چهار هزار و252، چهارهزار و271، چهارهزار و291، چهارهزارو 320، چهارهزار و322،چهار هزار و 328 را دریافت کرده‌اند.
نوروزی در ادامه به ایسنا گفت: این وضعیت برای دانشگاههای ایران، در رتبه‌بندی های قبلی پایگاه ESI که بر مبنای اطلاعات نمایه شده دوره 10 سال و دو ماهه اول ژانویه 2000 تا 28 فوریه 2010 صورت گرفته بود و در اول ماه می سال 2010 (11 اردیبهشت 1389)، توسط پایگاه ESI روزآمدسازی شده بود نسبت به رتبه‌بندی اخیر اندکی متفاوت بود؛ به طوری که رتبه جهانی برخی از دانشگاه های ایران با تغییرات محسوسی مواجه شده است.
به گفته وی، در رتبه‌بندیِ منتهی به 28 فوریة 2010 پایگاه ESI، در مجموع تنها تعداد چهار هزار و 122 دانشگاه جهان موفق به حضور در یکی از رتبه‌های این مؤسسه شده بودند که در آن میان، سهم کشور ایران 14 دانشگاه بود. در عین حال، هر یک از این 14 دانشگاه،‌ در حوزه‌های موضوعی خاص در رتبه‌های متفاوتی قرار گرفته بودند.
گفتنی است، رتبه دانشگاه‌های ایران در حوزه‌های مختلف در بخش بعدی این گفت‌و‌گو منتشر می شود.


نوشته شده در یکشنبه 89/10/5ساعت 11:23 صبح توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

<   <<   16   17   18   19   20   >>   >

Design By : Pichak