مطالب متفرقه
براساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور جدول نهایی رشته ها و گرایش های آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 90 اعلام می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، سازمان سنجش آموزش کشور طی اطلاعیه ای در خصوص آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 1390 اعلام کرد: نظر به اینکه مواد امتحانی برخی از رشته ها و گرایش های دوره دکتری از سوی دانشگاه های پذیرنده اخیرا به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال شده است، بدین وسیله جدول نهایی رشته ها و گرایش ها به همراه مواد امتحانی جهت اطلاع داوطلبان اعلام می شود.
تغییر برخی از دروس در برخی از رشته ها و گرایش ها به خاطر گرایش های جدید بوده است که با هماهنگی شورایعالی برنامه ریزی تدوین شده است.به گزارش مهر، ثبت نام این آزمون در تاریخ سوم بهمن 1389 و تاریخ برگزاری این آزمون در 25 فروردین ماه 1390 می باشد.
صدور شناسنامه فرهنگی دانشجویان/ شناسنامه جزء پرونده دانشجو میشود
شناسنامه فرهنگی دانشجویان به گفته مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از مهر ماه 90 برای دانشجویان فعال در 12 هزار تشکل دانشجویی صادر میشود و به هنگام فارغالتحصیلی بر روی پرونده دانشجو قرار میگیرد.
جلیل دارا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: همان طور که دانشجویان دارای یک کارنامه آموزشی هستند و سوابق آموزشیشان در یک پرونده نگهداری میشود، بنا است در حوزه فرهنگی نیز یک شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان ترتیب دهیم که مانند یک کارنامه فرهنگی باشد.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم افزود: برای فعالین دانشجویی که از بدو ورود به دانشگاه تا زمان فارغ التحصیلی از خود سابقه فرهنگی بر جای میگذارند یک شناسنامه و پرونده تأیید شدهای با عنوان کارنامه فرهنگی ایجاد میکنیم.
وی صدور شناسنامه فرهنگی دانشجویان را حرکتی در راستای حمایت معنوی از دانشجویان در حوزه فعالیتهای فرهنگی دانست و گفت: وقتی شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان صادر شود، وقتی آنها وارد عرصههای اجتماعی خارج از دانشگاه میشوند این سوابق برایشان محفوظ است و به نوعی یک حمایت فرهنگی از سوی حوزه فرهنگی دانشگاهها از آنها صورت میگیرد.
دارا صدور شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان را منجر به شکل گیری یک بانک اطلاعاتی از دانشجویان فعال در حوزهها و فضاهای مختلف دانست و به مهر گفت: دانشجو پس از فارغ التحصیلی وقتی میخواهد وارد فضای جامعه شود میتواند از این شناسنامه فرهنگی که در حقیقت رزومه فعالیتهای فرهنگی دانشجو است استفاده کند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم از تدوین دستورالعمل و تهیه فرمی برای شناسنامه فرهنگی دانشجویان خبر داد و گفت: در دستورالعمل صدور شناسنامه فرهنگی دانشجویان شاخصها و ویژگیهای فرهنگی که لازم است در این شناسنامه لحاظ شود ذکر میشود همچنین در این دستورالعمل مشخص میشود که مرجع تأیید کننده شناسنامه فرهنگی، دانشگاه یا وزارت علوم است.
وی از صدور اولین سری شناسنامه فرهنگی دانشجویان از مهر ماه 90 برای بخشی از فعالان دانشجویی شاغل به تحصیل خبر داد و گفت: بیش از 12 هزار تشکل دانشجویی به معنای گروههای دانشجویی که دارای مرکزیتی هستند در سطح دانشگاههای وزارت علوم فعال هستند که شامل نشریات دانشجویی، کانونهای فرهنگی هنری، انجمنهای علمی دانشجویی، شوراهای صنفی و تشکلهای سیاسی میشوند.
جلیل دارا در پاسخ به اینکه دانش آموختگانی که در دوران دانشجویی فعال فرهنگی و سیاسی بودهاند چگونه میتوانند رزومه تأیید شده داشته باشند به مهر گفت: در حال حاضر نیز اگر دانشجویی بخواهد به طور مستند گواهی فعالیتهای دانشجویی خود را دریافت کند، این کار انجام میشود اما با صدور شناسنامه فرهنگی میخواهیم این کار ضابطه مند و قانونمند شود.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: با صدور شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان حتی اگر دانشجویی خودش نیز تلاشی برای جمع کردن رزومهاش نکرد وقتی فارغ التحصیل شد شناسنامه فعالیتهای فرهنگیاش در پروندهاش قرار میگیرد.
خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: اطلس ملی آموزش کشور که در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده است میزان تراکم دانشجویی و مراکز دانشگاهی در استانهای کشور را مشخص کرده که خبرگزاری مهر به جزئیات آمار تهیه شده در این اطلس می پردازد.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اطلاعات حاصل از اطلس ملی آموزش کشور که توسط دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی و با همکاری وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شده حدود 5 درصد از جمعیت کشور دانشجو هستند.
در 11 استان کشور نسبت دانشجو به جمعیت بیش از این مقدار است. استان سمنان با نسبت دانشجو به جمعیت حدود 5/13 درصد بالاترین مقدار این نسبت را داراست که بخش قابل توجهی از این درصد به دانشجویان غیربومی اختصاص دارد.
دماوند بالاترین نرخ نسبت دانشجو به جمعیت در میان شهرستانها
شهرستان دماوند با نسبت دانشجو به جمعیت حدود 40 درصد بالاترین مقدار این نسبت را داراست که قسمت اعظم آن اختصاص به دانشجویان غیربومی پیدا می کند. در 6 شهرستان، تعداد دانشجو بیش از یک چهارم جمعیت شهرستان و در 25 شهرستان تعداد دانشجو بیش از 10 درصد جمعیت شهرستان است.
20 شهرستان آموزش عالی ندارند
همچنین بر اساس اطلاعات اطلس ملی آموزش، از مجموع 367 شهرستان کشور 347 شهرستان دارای واحد آموزش عالی هستند که 15 درصد از مراکز و مؤسسات آموزش عالی در استان تهران مستقر هستند.
از بین حدود دو هزار مرکز و مؤسسه آموزش عالی در کشور که در سال 1387 مشغول به فعالیت بودهاند 15 درصد از مراکز و مؤسسات آموزش عالی در استان تهران مستقر هستند.
تعداد مراکز و مؤسسات آموزش عالی در استان تهران حداقل سه برابر متوسط سایر استانهای کشور است. در این سال کمترین تعداد مراکز و مؤسسات آموزش عالی در استان کهگیلویه و بویراحمد مستقر بود که کمتر از یک درصد کل تعداد مراکز و مؤسسات آموزش عالی در کشور است.
استانهای دارای کمترین و بیشترین مرکز آموزش عالی
استان تهران، درصد میزان مرکز آموزش عالی: 15 درصد
استان کهگلویه و بویر احمد، درصد میزان مرکز آموزش عالی : کمتر از 1 درصد
در نیمی از استانهای کشور نظیر آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، بوشهر، تهران، خوزستان، زنجان، سمنان، قزوین، قم، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، همدان و یزد تمامی شهرستانها دارای واحد آموزش عالی بودند و از این جهت کمترین پوشش مراکز و مؤسسات آموزش عالی در شهرستانها 71 درصد است.
به طور حتم بیش از 71 درصد از شهرستانهای هر استان دارای حداقل یک واحد آموزش عالی است از مجموع 367 شهرستان کشور 347 شهرستان دارای واحد آموزش عالی و 20 شهرستان فاقد مرکز یا موسسه آموزش عالی بودهاند.
197 واحد آموزش عالی در تهران
در بین شهرستانهای دارای واحد آموزشی، شهرستان تهران با 197 واحد آموزشی بیشترین تعداد واحد آموزشی را در سطح شهرستانهای کشور دارد.
20 درصد واحدهای آموزش عالی در 5 شهرستان
تنها پنج شهرستان از کل شهرستانهای کشور بیش از 35 واحد آموزشی در خود دارند و این شهرستانها حدود 20 درصد از کل واحدهای آموزش عالی کشور را در خود جای دادهاند این امر نشان از تمرکز بیش از حد در آموزش عالی کشور است.
معرفی پر دانشجوترین و کم دانشجوترین استانها
پنج استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و خوزستان در مجموع بیش از 8/45 درصد از دانشجویان کشور را در خود جای داده اند.
براساس اطلاعات حاصل از اطلس ملی آموزش کشور، از سال 1387 تعداد سه میلیون و 461 هزار و 494 دانشجو یعنی در حدود 5 درصد از جمعیت کشور در مراکز و مؤسسات آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند.
20 درصد جمعیت دانشجویی کل کشور در تهران
استان تهران با تعداد 708 هزار و 449 دانشجو بیشترین تعداد دانشجوی کشور را با نسبت 41/20 درصد از دانشجویان کشور (یک پنجم از کل دانشجویان) را در خود جای داده است و استان خراسان شمالی با تعداد 27 هزار و 441 دانشجو کمترین تعداد دانشجو را دارا و تنها 8/0 درصد از دانشجویان کشور را در خود جای داده است.
5 استان پر دانشجوی کشور
پنج استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و خوزستان در مجموع بیش از 8/45 درصد از دانشجویان کشور را در خود جای داده اند و سهم 25 استان دیگر حدود 56 درصد است.
استانهای دارای بیشترین دانشجو
تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و خوزستان ، سهم استانها از دانشجویان 8/45 درصد
25 استان دیگر ، سهم استانها از دانشجویان 56 درصد
تهران و مشهد پر دانشجوترین شهرهای کشور
شهرستان تهران با تعداد 453 هزار و 424 دانشجو و سهم 1/13 درصدی بیشترین دانشجو را در بین شهرستانهای کشور دارد. همچنین شهرستان مشهد با سهم 4/3 درصدی دانشجو از کل دانشجویان کشور معادل یک چهارم تهران دانشجو دارد.
در مجموع نزدیک به 20 درصد دانشجویان کشور در سه شهرستان تهران، مشهد و اصفهان مشغول به تحصیل هستند بدین ترتیب نه تنها در سطح استان بلکه در سطح شهرستانها نیز توزیع متوازن دانشجو صورت نپذیرفته است.
پردانشجوترین شهرستانهای کشور
تهران ، درصد میزان دانشجو 1/31
مشهد ، درصد میزان دانشجو 4/3
در 70 درصد از استانهای کشور، دانشگاه آزاد اسلامی بالاترین سهم را از جمعیت دانشجویی استان و در 27 درصد از استانهای کشور، دانشگاه پیام نور بیشترین سهم از جمعیت دانشجویی استان را داراست به این ترتیب در 97 درصد از استانهای کشور این دو دانشگاه بیشترین سهم دانشجو را دارند.
پرجمعیت ترین دانشگاههای کشور
دانشگاه آزاد اسلامی ، درصد استانهایی که دارای دانشجویان دانشگاههای آزاد و پیام نور هستند 70 درصد
دانشگاه پیام نور ، درصد استانهایی که دارای دانشجویان دانشگاههای آزاد و پیام نور هستند 27 درصد
شلوغ ترین استانها و شهرها از نظر جمعیت دانشجویان فوق لیسانس و دکتری
بر اساس اطلاعات حاصل از اطلس ملی آموزش کشور، حدود 46 درصد از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در تهران مشغول به تحصیل هستند استان دوم از این نظر اصفهان است که 5/7 درصد از دانشجویان تحصیلات تکمیلی یعنی حدود یک ششم دانشجویان تحصیلات تکمیلی تهران را در خود جای داده است.
استان تهران ، درصد حضور دانشجویان فوق لیسانس و دکتری 46 درصد
استان اصفهان ، درصد حضور دانشجویان فوق لیسانس و دکتری 7.5 درصد
در مقیاس شهرستان، شهرستان تهران با بیش از 41 درصد از دانشجویان تحصیلات تکمیلی دارنده بیشترین دانشجویان این مقطع است و مراکز آموزش عالی تنها سه شهرستان تهران، اصفهان و مشهد بیش از 51 درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی را آموزش میدهند.
شهرستان تهران ، درصد حضور دانشجویان فوق لیسانس و دکتری 41 درصد
شهرستانهای تهران، اصفهان، مشهد ، درصد حضور دانشجویان فوق لیسانس و دکتری 51 درصد
همچنین بر اساس بخش دیگری از آمار اطلس آموزش عالی، 4/25 درصد از دانشجویان در مقطع کاردانی و در حدود 67 درصد از دانشجویان در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند.
بذرافشان به مهر خبر داد:
سرنوشت دانشجویان متقاضی انتقال/ پایان بررسی 4 هزار درخواست
سرنوشت سامانه الکترونیکی برای دانشجویان کارشناسی ناپیوسته متقاضی انتقال که موفق به ثبت نام اینترنتی نشده اند و همچنین درخواستهای دانشجویان کارشناسی برای مهمانی مبنا توسط مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم تشریح شد.
مجتبی بذرافشان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: قرار بود سازمان سنجش آموزش کشور سایتی را برای دانشجویان کارشناسی ناپیوسته در نظر بگیرد تا بتوانند درخواست انتقال خود را ثبت الکترونیکی کنند دانشجویان کارشناسی ناپیوسته در این رابطه باید با سازمان سنجش تماس بگیرند.
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم پیش از این درباره تکلیف دانشجویان کارشناسی ناپیوسته متقاضی انتقال که از طریق سامانه الکترونیکی سازمان سنجش آموزش کشور ثبت نام نشده اند به مهر گفته بود: سازمان سنجش اولویت بندی کرده و به دلیل اینکه بیشترین تقاضای انتقال برای دانشجویان کارشناسی پیوسته بوده در ابتدا تقاضای دانشجویان کارشناسی پیوسته را دریافت کرده است. سازمان سنجش زمان ثبت نام دانشجویان کارشناسی ناپیوسته متقاضی انتقال را در یک نوبت دیگر اعلام می کند.
بذرافشان که پیش از این از ثبت نام الکترونیکی چهار هزار و 600 دانشجوی کارشناسی پیوسته مربوط به پذیرفته شدگان آزمون سراسری در دانشگاههای دولتی و غیرانتفاعی برای انتقال خبر داده بود، درباره نتیجه بررسی این درخواستها گفت: سازمان سنجش درخواستهای دانشجویانی که خواستار میهمانی مبنا بوده اند را بررسی کرده است که تنها با درخواست هایی موافقت شده که حد نصاب علمی را کسب کرده اند.
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم افزود: برخی از دانشجویانی که درخواست میهمانی مبنا داشته اند واجد شرایط میهمانی مبنا نبوده و حد نصاب را کسب نکرده بودند.
آغاز توزیع کارت داوطلبان آزمونهای علمی کاربردی از سه شنبه
و برگزاری آزمون در جمعه
معاون سازمان سنجش با اشاره به برگزاری آزمون دورههای مختلف دانشگاه جامع علمی کاربردی در روز جمعه 17 دی ماه گفت: کارت ورود به جلسه آزمون از روز سه شنبه 14 دی ماه توزیع میشود.
دکتر حسین توکلی در گفتوگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به توزیع کارت ورود به جلسه آزمون علمی کاربردی از روز سه شنبه به صورت اینترنتی از طریق سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org گفت: داوطلبان متقاضی شرکت در هر یک از دورهها باید در فرصت تعیین شده نسبت به پرینت کارت آزمون اقدام کنند.
وی با بیان اینکه شهرستان محل برگزاری آزمون و آدرس حوزه آزمون در ذیل کارت ورود به جلسه درج شده است، اظهارکرد: آزمون دوره کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته در صبح روز 17 دی ماه و آزمون دوره کاردانی عصر روز 17 دیماه در 39 شهرستان برگزار میشود.
معاون سازمان سنجش با اشاره به جزئیات تعداد داوطلبان گفت: در آزمونهای صبح کارشناسی پیوسته و ناپیوسته 202 هزار و 580 داوطلب شرکت میکنند که از این تعداد 119 هزار و 318 داوطلب مرد هستند.
وی افزود: همچنین در آزمون بعد از ظهر 200 هزار و 884 داوطلب شرکت میکنند که از این تعداد 120 هزار و 795 داوطلب مرد و80 هزار و 89 داوطلب زن هستند.
معاون سازمان سنجش گفت: داوطلبان میتوانند جزئیات نحوه دریافت پرینت کارت ورود به جلسه را از ساعت 14 امروز بر روی سایت سازمان سنجش مشاهده کنند.
معاون سازمان سنجش ادامه داد: دربهای حوزههای ورود به جلسات آزمون حوزههای امتحانی صبح راس ساعت 30/7 و آزمون بعدازظهر راس ساعت 30/14 دقیقه بسته خواهد شد، لذا به داوطلبان اکیدا توصیه میشود که پیش از بسته شدن دربها در جلسه آزمون حاضر باشند.
وی با بیان اینکه فرایند آزمون در نوبت صبح راس ساعت 8 و در نوبت بعدازظهر راس ساعت 15 آغاز میشود، اظهارکرد: داوطلبان باید علاوه بر داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون، اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه عکس دار، چند مداد سیاه نرم، مداد تراش، مداد پاک کن و سنجاق یا سوزن به همراه داشته باشند.
توکلی با بیان اینکه داوطلبان باید از آوردن وسایل اضافه از جمله کیف دستی، ساک دستی، کتاب، جزوه، یادداشت، تلفن همراه، ماشین حساب و نظایر آن خودداری کنند، اضافه کرد: منحصرا داوطلبانی که در رشتههای گروه صنعت از دورههای کاردانی به کارشناسی ناپیوسته و کد رشتههای حسابداری و پست میتوانند از ماشین حساب غیربرنامه ریزی شده با یکی از مارکهایی که در اطلاعیه درج شده استفاده کنند.
وی افزود: داوطلبان هر یک از گروههای آموزشی دوره کارشناسی در جلسه آزمون به سوالات عمومی و پایه که در یک دفترچه چاپ شده و به همراه یک پاسخ نامه در اختیار آنان قرار میگیرد، پاسخ خواهند داد.
معاون سازمان سنجش اظهار کرد: همچنین داوطلبان هر یک از گروههای آموزشی دوره کارشناسی ناپیوسته در جلسه آزمون به سوالات عمومی که در دفترچه شماره یک و سوالات تخصصی که در دفترچه شماره 2 چاپ شده است، پاسخ میدهند.
وی با بیان اینکه برای پاسخگویی به سوالات عمومی و تخصصی منحصرا یک پاسخنامه به هر داوطلب داده خواهد شد، خاطرنشان کرد: کلیه داوطلبان دوره کاردانی که بعدازظهر روز جمعه در آزمون شرکت میکنند منحصرا به سوالات عمومی که در یک دفترچه چاپ شده است در مهلت مشخص شده پاسخ میدهند.
توکلی در خاتمه تصریح کرد: ظرفیت پذیرش دانشجویان در دورههای کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ناپیوسته 139 هزار و 371 نفر است که از این تعداد 96 هزار و 181 نفر در دوره کاردانی، هزار و 102 نفر در دوره کارشناسی و 42 هزار و 80 نفر در دوره کارشناسی ناپیوسته پذیرش میشوند.
Design By : Pichak |