سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب متفرقه


نیویورک - یک زن که قدرت صحبت کردن را به دلیل صدمه به تارهای صوتی اش از دست داده بود با پیوند حنجره مجددا قادر به سخن گفتن شد.
به گزارش روز پنجشنبه رسانه های آمریکایی , در این عمل که در مرکز پزشکی کالیفرنیا دیویس انجام شد پزشکان به مدت 18 ساعت در اتاق عمل تلاش کردند تا یکی از مشکل ترین عملهای پزشکی را انجام دهند و یکی از ظریف ترین اعضای بدن انسان یعنی تارهای صوتی و حنجره را پیوند بزنند.
این اولین بار است که چنین پیوندی با موفقیت انجام می شود. البته 12 سال قبل پیوند حنجره در آمریکا انجام شد که موفق نبود و چند ساعت پس از پیوند شکست خورد.
خانم برندا چارت 52 ساله دو هفته قبل پس از این که حنجره مناسب برای پیوند آماده شد تحت عمل جراحی قرار گرفت.
دکتر گرگوری فارول جراح ارشد این عمل گفت تنها 10 ساعت از 18 ساعت این عمل با میکروسکوپ انجام شده است.
پیوند کاملا با موفقیت انجام شده و بیمار قادر به صحبت کردن است.
پیوند اعضا تنها بین افرادی انجام می شود که از نظر سیستم ایمنی بدن شباهت کافی دارند. در مواردی که این شباهت کافی نباشد از داروهای شیمی درمانی استفاده می شود. در این مورد بیمار به دلایل دیگر از داروهای شیمی درمانی استفاده می کرده و پیوند با شکست مواجه نشده است.
افرادی که حنجره ندارند با یک دستگاه صوتی در گردن خود نوعی صدا تولید می کنند و به زحمت با دیگران می توانند ارتباط برقرار کنند. روش جدید می تواند تحولی در زندگی این افراد ایجاد کند.


نوشته شده در شنبه 89/11/2ساعت 1:58 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

متخصصان با بازبینی چندین مطالعه مختلف در چند سال اخیر به این نتیجه رسیده اند که جویدن آدامس به مدت 30 دقیقه بعد از صرف وعده غذایی، برای بهبود سوزش سردل و ترش کردگی موثر است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این متخصصان تاکید کردند که آدامس جویدن برای خنثی کردن اسیدهای معده که سبب بروز حساسیت ها و سوزش سر دل می شوند، بسیار موثر است.

این گزارشات تایید می کند آدامس جویدن نه تنها بازدم شما را تازه و خوش بو می کند بلکه برای برطرف کردن علائم ترش کردگی نیز مفید است.

به گزارش روزنامه دیلی تلگراف، آدامس جویدن اسیدهای معده را که به مری راه پیدا می کنند دوباره به درون معده باز می گرداند.

بنابراین گزارش، ریفلاکس همان سوزش سردل یا به اصطلاح ترش کردن است.این واکنش احساس ناخوشایندی است که اگر شدت یابد، غیر قابل تحمل می شود.

توصیه های تغذیه ای و درمان سنتی برای رفع این مشکل شامل خوردن سیب، شیر و یا عرق نعنا بوده است. ریفلاکس در واقع بازگشت محتویات معده به مری است که معمولا نیم تا دو ساعت بعد از خوردن غذا اتفاق می افتد.

به گزارش ایسنا، آنچه باعث سوزش مری می شود، اسید معده و هورمون پپسین است. این هورمون به مخاط مری آسیب می رساند و در صورت تداوم به ضعف شدیدی در این ناحیه منجر می شود که در درازمدت ممکن است این عارضه بدخیم و آزار دهنده شود.

علامت بارز این مشکل، سوزش سردل یا احساس درد همراه با سوزش زیر جناغ سینه است اما گاهی ریفلاکس با بیماریهای دیگری مثل ناراحتی قلبی و تنفسی اشتباه گرفته می شود.

به گفته پزشکان، چاقی و بارداری ریفلاکس را تشدید می کنند. این عارضه گوارشی یک مشکل جدی است که باید هرچه زودتر برای درمان آن اقدام شود.

اگر ریفلاکس برای مدت طولانی بدون درمان رها شود، می تواند به مشکلات بیشتر و جدی تری مثل اختلال در بلع شامل بلع دردناک و خونریزی های گوارشی ناشی از ناحیه زخم شده مری منجر شود.

گاهی اوقات علائم سوزش سردل به صورت سوء تغذیه، ترش کردن، درد در قسمت بالای شکم یا سینه، برگشت غذا یا مایع به داخل دهان یا افزایش تولید بزاق از سوی بیمار توصیف می شود که تشخیص صحیح آن البته با پزشک متخصص است.

isna


نوشته شده در چهارشنبه 89/10/29ساعت 11:47 صبح توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

سرماخوردگى یک عفونت دستگاه تنفسى فوقانى است، بیمارى شایع و نسبتاً بى ضرر، اما مطمئناً وقتى به آن مبتلا مى شوید چنین احساسى ندارید.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  ممکن است آبریزش  بینى، گلو درد و سرفه داشته باشید یا اینکه آبریزش از چشم، عطسه کردن و احتقان بینى آزاردهنده شما را کلافه کند. ممکن است هم همه این علائم با هم شما را آزار دهد.

در واقع به علت آنکه بیش از 200 ویروس مختلف ممکن است سرماخودرگى ایجاد کنند، علائم سرماخوردگى بسیار متفاوت است.

متاسفانه هر فرد بزرگسالى احتمال دارد 2 تا 4 بار در سال به سرماخوردگى مبتلا شود. کودکان به خصوص در سنین پیش از مدرسه بین 5 تا 9 بار سالانه سرما مى خورند.

سرماخوردگى به خصوص در کودکانى که به مهدکودک مى روند شایع است. اما خبر خوب این است که معمولاً سرماخوردگى در طول یک هفته بهبود پیدا مى کند، گرچه بعضى از سرماخوردگى ها تا دو هفته هم به طول مى انجامند.

برای این که سیستم ایمنی بدن به بهترین نحو به وظیفه‌اش که مبارزه علیه ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا است، عمل کند باید مواد مغذی حیاتی را دریافت کند.

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  از جمله منابع اصلی طبیعی تامین‌کننده ویتامین ث که در درمان سرماخوردگی موثرند عبارت اند از:

ـ پرتقال، گریپ فروت، انواع توت، فلفل دلمه‌ای، توت فرنگی، سیب زمینی و سبزیجات برگ سبز از قبیل انواع کلم. دریافت زیاد و منظم ویتامین ث به کاهش بروز، شدت و طول مدت سرماخوردگی کمک می‌کند.

ـ غلات سبوس‌دار و حبوبات، منابع غذایی خوب یکی از ویتامین‌های گروه ب به نام پانتوتنیک اسید هستند. کمبود پانتوتنیک اسید، سبب بروز عفونت‌های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود.

ـ سیر دارای آهن، روی و آلیسین است که سبب تقویت سیستم ایمنی و کمک به کاهش خطر عفونت‌های ویروسی می‌شود.

ـ ماهی قباد، قزل‌آلا، ساردین و ماهی‌های روغنی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. همچنین تخم کتان،‌ دانه کدو حلوایی و روغن شاه‌دانه نیز از دیگر منابع خوب امگا 3 هستند.

ـ دانه کنجد، تخمه کدو حلوایی و آفتاب‌گردان منابع غنی اسیدهای چرب امگا 6 هستند. این اسید‌های چرب در مبارزه علیه عفونت‌های سرماخوردگی به سلول‌های دستگاه تنفسی کمک می‌کنند.

ـ جگر، انواع ماهی از جمله قزل‌آلا،‌ قباد و شاه ماهی، کره و تخم‌مرغ منابع ویتامین آ هستند. هویج، انبه، سیب‌زمینی،‌ زردآلو، کدو حلوایی و سبزیجات سبز تیره نیز تامین‌کننده بتاکاروتن هستند که در بدن به ویتامین آ تبدیل می‌شوند. عفونت‌های مکرر تنفسی در کودکان با کاهش ذخایر ویتامین آ مرتبط است. یک رژیم غذایی متنوع و مخلوط حاوی این غذاها، مواد کافی برای یک کودک در حال رشد را تامین می‌کند.

ـ ماهی، مرغ، گوشت قرمز بدون چربی، لبنیات و مخلوطی از حبوبات مغزها، دانه‌ها و غلات سبوس‌دار، تامین کننده پروتئین هستند. کمبود دریافت پروتئین خطر ابتلا به عفونت را افزایش می‌دهد.

ـ گوشت، شیر، غلات و حبوبات تامین کننده ویتامین‌های ب‌ـ6 و پانتوتنیک اسید هستند که برای تامین سلامتی سیستم ایمنی از اهمیت بسیاری برخوردارند.

ـ غلات صبحانه (برشتوک)، نان و عصاره مخمر،‌ تامین کننده اسیدفولیک هستند که برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی ضروری است. به علاوه چغندر، لوبیا چشم بلبلی و انواع کلم منابع خوب فولات (فرم طبیعی اسید فولیک) هستند.

ـ انواع صدف، گوشت‌های قرمز بدون چربی و غلات سبوس‌دار حاوی روی هستند. روی یک ماده معدنی مورد نیاز برای سیستم ایمنی است

زنجفیل یا زنجبیل:
 
 زنجفیل یا زنجبیل قسمت زیرزمینی(ریزوم) گیاهی با نام علمی Zingiber officinalis و با نام عمومی Ginger است که از زمان باستان به عنوان دارو و غذا مورد استفاده بوده است.

زنجفیل دارای طبیعت بسیار گرم بوده و به عنوان فرآورده ای گیاهی، محرک و معرق می باشد.

این خواص به همراه اثرات خوب ضد میکروب و ضد درد آن، باعث شده که در تسکین و درمان سرماخوردگی بسیار مفید باشد.
زنجفیل دارای خواص دیگری از جمله ضد تهوع و استفراغ در موارد حاملگی، ماشینی شدن و شیمی درمانی است و دارای اثر کاهش تورم مفاصل در آرتروز و دردهای دست، پا، کمر و گردن می باشد.
زنجفیل هم چنین دارای خاصیت ضد آلزایمر و کاهش غلظت خون است. این خواص باعث شده اند تا صنایع داروسازی زیادی فرآورده های متنوعی از آن را به بازار عرضه کنند.
جدیدا قطره ای از زنجفیل به نام آرومین(Arheumin) در ایران تولید شده که در آینده نزدیک در داروخانه ها توزیع می گردد و بدون نسخه در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد.
نعناع :
نعناع نیز گیاهی خوراکی و دارویی با نام علمی Menttha piperita است که در ایران به نام نعناع فلفلی مشهور است. این گونه نعناع در جهان به نام(mint) و یا(Pepper mint) نامیده می شود.
اسانس نعناع دارای خاصیت ضد میکروب قوی، ضد درد، ضد احتقان(گرفتگی بینی)، هضم کننده ی غذا، آرام بخش، ضد تهوع، ضد نفخ و اسپاسم می باشد.
از نعناع دو نوع فرآورده در بازار دنیا وجود دارد؛ نوعی که به صورت خوراکی مصرف می شود و دارای خاصیت ضد نفخ، درد و اسپاسم است و دوم، فرآورده های موضعی که به صورت لوسیون های پوستی و تنفسی می باشند.
از فرآورده های موضعی موجود در بازار قطره منتول(Menthol) می باشد که در داروخانه ها، بدون نسخه عرضه می شود و برای عوارض سرماخوردگی بسیار اثربخش است.
 
موارد استفاده ی منتول که از اسانس نعناع تهیه شده است در سردرد، دردهای اسکلتی، سرفه، گرفتگی بینی، کوفتگی و دردهای حاصل از سرماخوردگی و تنگی نفس حاصل از آسم و یا حساسیت ها می باشد.
این محصول می تواند به شکل بخور برای فضاهای بسته با دستگاه بخور و یا بدون وجود دستگاه مورد استفاده قرار گیرد که در این حالت گذشته از ضدعفونی کردن محیط، برای برطرف نمودن عوارض سرماخوردگی در محیط های جمعی بسیار مفید است.
آویشن :
آویشن گیاهی با نام علمی Thymus vulgaris می باشد که در جهان به نام Thyme مشهور است. این گونه گیاه در ایران به نام آویشن باغی مشهور است.
آویشن به علت وجود اسانس، حاوی ترکیبات فنلی با خاصیت بسیار قوی ضد میکروب به خصوص میکروب های تنفسی می باشد.
آویشن از قدیم به عنوان دارویی برای تسکین و درمان علایم و عوارض سرماخوردگی مصرف می شده و در سال های اخیر به شکل شربت آویش مصرف می شود.
از طرفی، عسل دارای خاصیت ضد سرفه و خلط آور خوبی بوده و برای رفع گرفتگی صدا بسیار مفید است. تحقیقات نشان داده اند که مخلوط آویشن و عسل، اثرات یکدیگر را تقویت می کنند و به همین دلیل جدیداً شربتی از مخلوط این دو در ایران تولید شده و به نام هانی تیم (honeythyme) نامگذاری شده است. این شربت دارای خاصیت خلط آور، ضد سرفه و رفع گرفتگی صدا می باشد. توزیع این شربت از آینده نزدیک در داروخانه ها شروع خواهد شد.
شلغم :
شلغم گیاهی است با نام علمی Brassica napus و نام عمومی turnip از خانواده شب بو. قسمت مورد استفاده ی شلغم، ریشه ی متورم آن است که در ایران به نام شلغم مشهور می باشد.
 
این گیاه دارای واریته های مختلف است که واریته Esculentha از آن، خوراکی می باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، شلغم دارای خواص فراوانی از جمله مُدر بودن، حل کننده ی بعضی سنگ های ادراری، ضد التهاب مثانه و ضد نقرس می باشد.
بعضی از گیاهان خانواده ی شب بو و از جمله شلغم دارای ترکیبات گوگردی هستند و به همین دلیل دارای خاصیت ضد میکروب و ویروس می باشند، لذا پختن شلغم در مناطق سربسته باعث تبخیر مواد گوگردی آن و در نتیجه کاهش میکروارگانیزم های سرماخوردگی و آنفلوانزا می شود.
ضمن این که مصرف خوراکی آن در زمستان می تواند در جلوگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا موثر باشد.
همچنین می توان از شلغم محصولی تهیه نمود که به عنوان ضد سرفه و خلط آور مفید باشد برای این کار شلغم را رنده می کنند و با هم وزنش عسل، در ظرفی ریخته و می پزند. از این مخلوط می توان روزی چندین نوبت و هر نوبت یک قاشق غذاخوری مصرف نمود. این مخلوط برای کودکان نیز مفید می باشد.

زینک یا روی:

ماده معدنى روى به صورت قرص مکیدنى غیر تجویزی، اسپرى و ژل بینى موجود است. این ماده معدنى با جلوگیرى از تشکیل پروتئین مورد نیاز ویروس هاى سرما خوردگى براى تکثیر، وارد عمل مى شود.

على رقم بحث هاى فراوان در مورد نقش درمانى روى در سرماخوردگی، بایدگفت که مطالعات علمى در این زمینه اندک است. بعضى از مطالعات مدعى است که فرم قرص مکیدنى روى براى درمان موثرتر عمل مى کند و بعضى دیگر معتقدند که ژل بینى این ماده بهتر است.‌ ‌

‌ویتامینC ‌:

‌طرفداران این ویتامین معتقدند که این مکمل ویتامینى سرماخوردگى را از همان شروع و آغاز نابود مى کند. البته بعضى از محققان معتقدند که این ویتامین نقشى در کوتاه کردن دوره سرماخوردگى ندارد. در مطالعه اى دیگر ثابت شده که مصرف ویتامینC ‌ ‌بعد از شروع سرماخوردگى باعث کوتاه شدن دوره بیمارى و یا حتى شدت آن نمى شود. اما اگر به طور روزانه مصرف شود مى تواند به مقدار کمى دوره بیمارى را کوتاه کند.

(در بزرگسالان8 % و در بچه ها14%). اما باید گفت : اغلب مطالعات مدعى است که ویتامینc ‌ ‌نقش پیش گیرنده ندارد و تنها به مقدار کم در درمان سرماخوردگى موثر است.‌ ‌

 ‌سرخارگلEchinacea :

‌مانند ویتامینc ‌ این داروى گیاهى نیز در بین متخصصان سرماخوردگى طرفدار بسیار دارد. در واقع طرفداران این داروى گیاهى معتقدند که این گیاه سیستم ایمنى بدن را ارتقا مى بخشد. بنابر این در پیشگیرى از بیمارى مفید است. در مطالعه اى ثابت شده که این دارو باعث کاهش شدت و پیشرفت بیمارى تا 58% و کاهش دوره سرماخوردگى مى شود.‌ ‌

‌سوپ مرغ:

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  طرفداران این غذا معتقدند که خوردن سوپ باعث تسکین التهاب ناشى از سرماخوردگى مى شود. در واقع علائم را برطرف مى کند. همچنین آب از دسته رفته بدن را در هنگام سرماخوردگى و آنفولانزا جبران مى کند.‌

اگر مادران همیشه مصرف سوپ مرغ را توصیه می کنند در حال حاضر تحقیقات نیز بر این امر صحه می گذارد .

تحقیقی که در دانشگاه نبراسکا انجام شده نشان می دهد سوب مرغ روی گلبولهای سفید خون به نام نوتروفیل ها اثر دارد و باعث کاهش التهاب مجاری هوایی می شود .

هنگامی که بدن شما با ویروس سرماخوردگی یا سایر عفونت ها مبارزه می کند ، سوب مرغ باعث کاهش خس خس سینه ، سرفه و احتقان می شود . مصرف مایعات گرم و در حال تبخیر نیز اثر ملین و تسکین دهنده دارد .

هنوز دقیقا” نمی دانیم چه مواد شیمیایی در سوب این کار را انجام می دهند ولی تحقیقات بیشتر جواب را مشخص خواهد کرد .

از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

غذاهای آماده بسته بندی شده و کنسروها از لحاظ ویتامین‌ها و مواد معدنی فقیر هستند. بنابراین به جای مصرف این نوع غذاها از انواع میوه و سبزیجات تازه، گوشت، ماهی، غلات، مغز‌ها و دانه‌ها استفاده کنید.

نکته:

استفاده از بخور برای رفع گرفتگی بینی کمک می‌کند. برای این کار، به مدت 10 دقیقه سر را بر روی بخارات یک ظرف آب در حال جوشیدن بگیرید. بهتر است دستمال یا حوله‌ای را روی سر بگذارید و این عمل را سه بار در روز تکرار کنید. می‌توان مقداری روغن منتول یا اوکالیپتوس به آب در حال تبخیر اضافه کنید تا عمل تنفس را تسهیل کند.

ـ مقدار زیادی مایعات مصرف کنید. در طول حملات شدید آنفلوانزا، بهتر است از مایعات مقوی و مغذی مثل انواع سوپ‌ها و آش‌ها به عنوان جایگزین وعده اصلی استفاده کنید. البته به شرطی که تعادل صحیحی از انواع مواد مغذی را دارا باشد.

ـ تا جایی که می‌توانید استراحت کنید. سیستم ایمنی برای تجدید قوا به استراحت نیاز دارد. عدم توجه به علائم یک عفونت ویروسی و سعی در ادامه کار و فعالیت در حین بیماری، مدت ابتلا را طولانی می‌سازد .

روشهاى پیشگیرى از سرماخوردگی

متخصصان معتقدند که شستن دست ها به صورت مرتب و بعد از تماس با اشیا و سطوح بهترین روش پیشگیرى در فصل شیوع سرما خوردگى است.

ویروس هاى سرما خوردگى در همه جا وجود دارد، حتى روى کنترل تلویزیون یا کلید برق. ویروس معمولا از طریق تماس دست آلوده با چشم و بینى وارد بدن مى شود. ویروس به تنهایى از طریق هوا انتقال نمى یابد . بلکه به روش هاى گفته شده وارد بدن مى شود.

تنفس در هواى مرطوب و مصرف مایعات به اندازه کافى روشى دیگر براى پیشگیرى است.‌ ‌اما با تمام این اوصاف همان طور که در ابتداى مطلب بیان شده سرما خوردگى غیر قابل درمان است و باید دوره خود را طى کند. این دوره معمولا 10روز است.


نوشته شده در چهارشنبه 89/10/29ساعت 11:32 صبح توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

پژوهشگران علوم پزشکی توصیه می‌کنند اگر می‌خواهید برای کاهش وزن و لاغر ماندن به نتایج موفقی در طول عمر دست یابید، کلید آن، آغاز رژیم گرفتن از 28 سالگی است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  بررسی جدید محققان نشان می دهد که زنان در پایان دهه 20سالگی سریع‌تر می‌توانند خود را لاغر کنند به علت این که زمان و اراده بیشتری دارند.

لاغر کردن در سنین بالاتر مشکل‌تر می‌شود و نتایج دلخواهی نخواهد داشت.

بررسی روی 3 هزار زن نشان داده است زنان 28 ساله اراده قوی‌تری دارند و در مقایسه با زنان بالای 30 سال چون مشغله کمتری دارند بیشتر می‌توانند روی وزن خود تمرکز کنند،

هر چه سن یک خانم بالاتر می‌رود میزان موفقیت او در کنترل رژیم غذایی سخت‌تر می‌شود زیرا یک خانم 40 یا 50 ساله دیگر اهمیتی به داشتن بدنی زیبا نمی‌دهد.

این زنان معمولی زندگی عاطفی خوبی دارند، احساس خوشبختی می‌کنند و از اندام خود هر آنگونه که هست راضی‌اند.

4/3 زنان بالای 30 سال در گرفتن رژیم موفق نیستند و آن را به سرعت رها می‌کنند.

پزشکان همچنین دریافتند که افراد به ویژه زنان در سال های بین 21 تا 29 سالگی بیشتر روی تغییرات وزنی خود متمرکز می‌شوند و به اهداف خود برای کاهش وزن توجه و دقت بیشتری دارند.

این در حالی است که زنان پس از 30 سالگی، بیشتر گرفتار و پرمشغله می شوند و به همین علت کمتر به وزنشان توجه دارند.

بسیاری نیز در 40 و 50 سالگی دیگر اشتیاق خود را برای کاهش وزن و داشتن اندام متناسب از دست می‌دهند.

دیر تصمیم گرفتن برای لاغر شدن، و ایجاد اندام و ظاهری نامناسب، تاثیر به سزایی در سلامت و کیفیت زندگی در سنین بالاتر بر جا می گذارد، به طوری که هر چه دیرتر به فکر لاغر شدن بیفتیم نتیجه کمتر و نامطلوبی در کاهش وزن خواهیم دید.

محققان علوم پزشکی هم اعلام کردند با استفاده صحیح از پنج گروه غذایی و کاهش مصرف چربی، نمک و سرخ کردنی ها، و مصرف روغن های گیاهی و غیراشباع، و استفاده از رژیم غذایی مدیترانه ای به ویژه مصرف میوه، زیتون و سبزیجاتی همچون اسفناج می توان به سلامتی و اندامی مناسب رسید.


نوشته شده در یکشنبه 89/10/26ساعت 1:27 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

محققان معتقند،مصرف خوراکی‌هایی مثل انواع توت‌ها، ماهی آزاد،بلغور،پروتئین سویا و اسفناج برای داشتن قلبی سالم لازم است.

1- انواع توت ها:

محققان معتقدند که آنتی اکسیدانهای موجود درانواع توت باعث از بین رفتن کلسترول ldl(چربی بد) می شود. همان طور که می دانید این نوع کلسترول در دیواره رگهای خونی رسوب کرده و باعث بروز بیماری های قلبی و سکته می شود. همچنین ثابت شده که این نوع میوه از نظر میزان آنتی اکسیدان موجود در مقایسه با 40 نوع میوه و سبزی دیگر رتبه اول را دارد. آنتی اکسیدان ها باعث خنثی شدن تولیدات فرعی ناشی از متابولیسم (رادیکال های آزاد) می شود که این مواد نقش موثری در بروز سرطان و بیماری های مرتبط با افزایش سن دارد. آنتوسیانین نوعی آنتی اکسیدان است که میزان فراوان در توت سیاه، تمشک سیاه، انگور فرنگی(مویز) و انگور قرمز وجود دارد و نقش موثری در حفظ سلامت بدن دارد.
بنابر این توصیه می شود که هر روز ? فنجان از انواع توت ها مصرف شود.

2- ماهی آزاد:

ماهی آزاد سرشار از اسید چرب امگا 3 است که چربی مفید برای بدن می باشد. سایر ماهی های چربی همچون ماهی آزاد، ماهی ماکرل، شاه ماهی و ساردین نیز به مقدار کافی از این اسید چربی مفید بهره مند هستند. این نوع چربی باعث خطر ابتلا به بیمار های قلبی و کاهش تری گلیسیرید خون می شود.( چربی خون نقش موثری در بیماری های قلبی و دیابت دارد.)
بعلاوه اسید چرب امگا? مانع لخته شدن خون بوسیله پلاکت خونی یا بلوکه شدن پلاکت ها در دیواره رگ ها می گردد.

بنابر این توصیه می شود که در وعده غذای هفتگی خود حداقل دو وعده خوراک ماهی را بگنجانید.

3- پروتئین سویا:

این منبع غذایی نیز حاوی اسید چرب امگا 3، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی مفید است و جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز می باشد، با این تفاوت که حاوی فیبر بیشتر و چربی کمتر است. تحقیقات نشان می دهد که مصرف این ماده ، به همراه پیروی از یک رژیم غذایی کم چرب کمک موثری به کاهش کلسترول خونی می کند. در واقع افرادی که از انواع غذاهای کاهش دهنده کلسترول استفاده می کنند دقیقا مانند افرادی که به مدد داروها برای رسیدن به این هدف بهر ه مند می شوند ، موفق خواهند بود.
بنابراین توصیه می شود که روزانه حداقل 1 انس(28 گرم)از این ماده پروتئینی بهره مند شوید.

4- اسفناج:

این سبزی برگی شکل تیره و سبزیجاتی مشابه آن مثل کلم برگ، چغندر برگی و کلم بروکلی حاوی مقدار فراوان ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هایی است که نقش موثری در عدم بروز بیماری های قلبی دارد.همچنین منبعی مناسب از اسید چرب امگا 3و استر فولیک اسید می باشد که باعث کاهش میزان آمینو اسید همو سیستئین (فاکتوری موثر در بروز بیماری های قلبی )می شود.

بنابر این توصیه می شود که روزانه یک فنجان از این نوع سبزیجات استفاده گردد.

5- بلغور یا حریره جودوسر:

خوردن نیم فنجان از این خوراک روزانه نقش موثری در کاهش کلسترول و کنترل وزن بدن در حد ایده آل دارد. زیرا این ماده غذایی حاوی 130 کالری انرژی و 5 گرم فیبر می باشد. که این فیبر نقش موثری در کاهش کلسترول خون ایفا می کند. از دیگر مزایای این ماده غذایی این است که فرد را تا مدت زمان زیادی سیر نگه می دارد.
حریره جو دو سر و سایر حبوبات خالص مثل گندم، جو، ارزن و کوینولا و برنج غیر کشاورزی نیز باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود که خود فاکتوری خطر زا برای بیماری های قلبی است.
مقدار مصرف پیشنهادی برای این ماده غذایی، 21 تا 28 گرم در روز است .


نوشته شده در یکشنبه 89/10/26ساعت 1:23 عصر توسط مریم نظرت چی بود؟ ( ) |

<   <<   11   12   13   14   15   >>   >

Design By : Pichak